Latvija būs 100.valsts, kuru Klintone apmeklēs kā ASV valsts sekretāre (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones nākamnedēļ plānotais Latvijas apmeklējums būs viņas 100.ārvalstu vizīte Savienoto Valstu ārlietu dienesta vadītājas amatā, trešdien ziņo ASV laikraksts «USA Today».

Līdz šim vēl neviens ASV valsts sekretārs sava amata termiņa laikā nav bijis vizītēs tik daudzās valstīs. Līdzšinējais rekords - 96 valstis - piederēja Madlēnai Olbraitai, taču Klintone to pārspēja pagājušajā nedēļā, raksta «USA Today».

Tomēr Klintone krietni atpaliek no savas priekšteces valsts sekretāra amatā Kondolīzas Raisas veiktā attāluma kopgarumā. Raisa, vadot ārlietu dienestu, dodoties ārvalstu vizītēs, veica 1 059 247 jūdzes (1 704 328 kilometrus), savukārt Klintone nav pat sasniegusi 800 000 jūdžu (1 287 200 kilometru) atzīmi, sacīts laikrakstā.

Tajā piebilsts, ka Raisa ir nolidojusi 2252,94 stundas jeb 93,87 diennaktis, bet Klintone - 1735 stundas jeb 72,3 diennaktis.

ASV Valsts departaments trešdien paziņoja, ka Klintone ieradīsies Latvijā 28.jūnijā no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem, kur viņa ieradīsies 27.jūnijā. Jau 28.jūnijā ASV valsts sekretāre dosies uz Sanktpēterburgu Krievijā, kur viņa līdz 30.jūnijam piedalīsies Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības forumā un konferencē par sieviešu tiesībām.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu