Vācieši baņķierus uzskata par noziedzniekiem (64)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā gandrīz ceturtā daļa iedzīvotāju uzskata baņķierus par noziedzniekiem, liecina biznesa laikraksta «Handelsblatt» piektdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Handelsblatt» pasūtītās aptaujas rezultāti liecina, 24,2% aptaujāto uzskata baņķierus par «ārkārtīgi krimināliem» un tikai viens procents domā, ka viņi lielākoties ir nevainīgi.

Vērtējumu skalā no nulles līdz desmit, kur nulle nozīmē «ārkārtīgi krimināls» un desmit «nevainīgs», baņķieriem vidēji tika dotas 3,3 balles.

Vācijas bankas «Deutsche Bank» un «West LB», tā pat kā vēl vairākas bankas, ir iesaistītas skandālā, kas nesen satricinājis Lielbritānijas banku «Barclays».

Jau ziņots, ka «Barclays» un, iespējams, arī citās bankās notikušas manipulācijas ar «Libor» un «Euribor» procentu likmēm, kam ir nozīmīga loma globālajā tirgū un kas nosaka, cik bankām, uzņēmumiem un privātpersonām ir jāmaksā, lai aizņemtos.

Manipulācijas palīdzējušas bankai radīt iespaidu, ka tās finanšu stāvoklis ir labāks, nekā tas ir patiesībā.

Saistībā ar šo skandālu uzsākta izmeklēšana pret «Barclays» un vēl 15 bankām.

«Handelsblatt» aptaujā vairāk nekā puse respondentu - 55,4% - norādīja, ka «Barclays» skandāls ir iedragājis viņu uzticību savām bankām.

51,2% vāciešu uzskatīja, ka šajā situācijā galvenais būtu atlīdzināt tiem cilvēkiem, kas šo manipulāciju rezultātā ir zaudējuši naudu, un aptuveni 38% aptaujāto uzskatīja, ka vainīgajiem būtu jāiet cietumā.

Baņķieru slikto reputāciju apliecina arī advokātu biroja «Labaton Sucharow» otrdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Tie liecina, ka ceturtā daļa Volstrītas un britu finanšu uzņēmumu vadītāji uzskata, ka neētiska vai pretlikumīga rīcība ir nepieciešama panākumu gūšanai, un 16% būtu gatavi pastrādāt finanšu noziegumu, ja varētu tikt cauri nesodīti.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu