Nigērijā par galda spēles spēlēšanu nogalina sešus cilvēkus (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas kaujinieki, kas tiek uzskatīti par radikālo islāmistu sektas «Boko Haram» dalībniekiem, svētdienas vakarā valsts ziemeļu pilsētā Bauči nošāva vismaz sešus cilvēkus, kas spēlēja galda spēli «ludo», paziņoja Nigērijas Sarkanais Krusts.

Uzbrukumā tika nopietni ievainoti vēl deviņi cilvēki, kas tagad ir hospitalizēti, sacīja Nigērijas Sarkanā Krusta sekretārs Bauči štatā Adamu Abubakars.

Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka četri kaujinieki uz diviem motocikliem atklājuši uguni uz astoņu spēlmaņu grupu pie kādas mājas, viņus visus nogalinot. Uzbrucēji pēc tam aizbēga no notikuma vietas, šaujot gaisā, lai aizbiedētu iedzīvotājus.

Citā Nigērijas ziemeļu pilsētā Kano svētdien kaujinieku uzbrukumā tika nošauti četri cilvēki.

«Boko Haram» dalībnieki pēdējos mēnešos ir nogalinājuši cilvēkus, uzbrūkot kāršu spēlmaņiem vairākās vietās Nigērijas ziemeļos.

«Boko Haram», kas vēlas plašāku šariata (islāma likumu) lietošanu, ir uzbrukusi baznīcām, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem. Kopš 2009.gada sektas sarīkotos uzbrukumos Nigērijas ziemeļos un vidienē gājuši bojā vairāk nekā 1400 cilvēku.

Nigērijā apmēram 50% iedzīvotāju ir musulmaņi, bet apmēram 48% - kristieši. Musulmaņi dzīvo galvenokārt valsts ziemeļos, bet kristieši - galvenokārt dienvidos.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu