Nosauktas valstis, kur vislabāk piedzimt (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pētnieki nosaukuši valstis, kurās, ņemot vērā dažādus rādītājus un faktorus, vislabāk piedzimt, raksta «The Economist». Vislabāk bērniem piedzimt esot Šveicē, Austrālijā un Norvēģijā, savukārt Latvija ir 48.vietā.

«The Economist» pētnieki norāda, ka no svara ir ne tikai valsts, kur piedzimst, bet arī laiks. «Pasaulē, iespējams, veiksmīgākais investors Vorens Bafets teicis, ka viss labais, kas ar viņu noticis, saistīts ar faktu, ka viņš piedzima pareizajā valstī, ASV, un pareizajā laikā - 1930.gados,» raksta «Economist».

Pētnieki izveidojuši īpašu indeksu, kurā ņemti vērā tādi rādītāji kā labākās iespējas veselības sektorā, drošība, ilgtermiņa pārticība. Tāpat analizēta valstu kriminogēnā situācija, uzticība sabiedriskajām iestādēm, ģimeņu vides vidējie rādītāji.

Saskaņā ar indeksu 10 dzimšanai vislabākās valstis ir Šveice, Austrālija, Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Singapūra, Jaunzēlande, Nīderlande, Kanāda un Honkonga. Labāko valstu vidū ir arī Somija, Īrija, Austrija, Taivāna, Beļģija, Vācija, ASV, Apvienotie Arābu Emirāti un Dienvidkoreja. Francija un Lielbritānija ierindojas 26. un 27. vietā, Polija ir 33.

Latvija šajā sarakstā ieņem 48.vietu. Mūs nedaudz apsteigusi Igaunija, kura ir 44., savukārt Lietuva šajā sarakstā ir 57.vietā. Mūsu kaimiņvalsts Krievija ieņem 72.vietu.

Sarakstā kopumā ir 80 valstis. Starp sliktākajām dzimšanai ir Nigērija, Kenija, Ukraina, Bangladeša, Angola, Pakistāna, Kazahstāna un Sīrija.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu