Marihuāna legalizēta arī ASV Kolorādo štatā (82)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix; AP/Scanpix

Kolorādo štats pirmdien kļuva par otru ASV štatu, kur ir atļauta marihuānas lietošana izklaides nolūkā.

Kolorādo štata gubernators Džons Hikenlūpers pirmdien parakstīja rīkojumu, kas atļauj pieaugušajiem vismaz 21 gada vecumā privāti lietot marihuānu, to glabāt un ierobežotā daudzumā audzēt mājās. Marihuānas pirkšana, pārdošana, tās lietošana publiski vai citus cilvēkus apdraudošā veidā vēl arvien ir aizliegta.

Kolorādo štatā 6.novembrī notikušā referendumā vēlētāji atbalstīja konstitūcijas 64.grozījumu par marihuānas legalizāciju izklaides nolūkā. Šādi referendumi tajā pašā dienā vienlaikus ar ASV prezidenta vēlēšanām notika arī citos ASV štatos, tostarp Vašingtonas štatā un Oregonā.

Par pirmo ASV štatu, kur ir atļauta marihuānas lietošana izklaides nolūkā, 6.decembrī kļuva Vašingtonas štats. 6.decembrī šajā štatā stājās spēkā likums, kas atļauj glabāt un lietot līdz 28 gramiem marihuānas.

Oregonā referenduma dalībnieki 6.novembrī nobalsoja pret marihuānas legalizāciju izklaides nolūkā.

Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas tomēr brīdināja, ka ASV federālie likumi vēl arvien aizliedz marihuānas lietošanu izklaides nolūkā, kā arī tās audzēšanu, pārdošanu un glabāšanu.

Apmēram 20 ASV štati jau ir legalizējuši marihuānas lietošanu medicīniskiem mērķiem.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu