Zviedrijā atsauc gaļas produktus ar E.coli baktēriju piesārņojumu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktēriju klātbūtnes dēļ Zviedrijā no tirdzniecības atsauktas aptuveni sešas tonnas hamburgeru un kebabu gaļas, vēsta Nīderlandes radio.

Atsauktā gaļa importēta no Nīderlandes uzņēmuma «Beimer Meat BV», kas pārstrādājis gaļu no sešām lopkautuvēm Latvijā, Polijā, Ungārijā un Lielbritānijā.

Zviedrijas Pārtikas un zāļu administrācija gaļas pārbaudes veikusi pēc divu bērnu saslimšanas.

Analīzēs «Beimer Meat BV» piegādātajos gaļas produktos atklāta EHEC baktēriju klātbūtne.

No tirdzniecības lielveikalos izņemta aptuveni puse no atsauktās partijas, taču līdz 60 000 hamburgeru jau nonākuši pie pircējiem.

Reaģējot uz Zviedrijā atklāto baktēriju klātbūtni produktos, Nīderlandes veselības aizsardzības dienesta inspektori veica reidu «Beimer Meat BV» ražotnē Enšedes pilsētā.

«Beimer Meat BV» pauda pārsteigumu par produkcijā atklātajām zarnu nūjiņām un uzstāja, ka gaļa uzņēmumā tiek pārstrādāta pēc augstākajiem higiēnas standartiem.

Ar zarnu nūjiņu infekciju cilvēks var saslimt, lietojot uzturā inficētu pārtiku - nepietiekami termiski apstrādātu liellopu gaļu, nevārītu pienu, augļus, dārzeņus vai sulas. Ir iespējama arī infekcijas pārnešana tieši no cilvēka uz cilvēku. Saslimšanu var izraisīt pat ļoti neliels baktēriju daudzums, nokļūstot cilvēka organismā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu