Vjetnamā atrod tēvu un dēlu, kuri džungļos nodzīvojuši 40 gadus (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vjetnamas centrālajā daļā džungļos atrasts vīrietis un viņa dēls, kuri bija pazuduši bez vēsts vēl kopš kara laika. Tiek uzskatīts, ka abi pēdējos 40 gadus nodzīvojuši džungļos, nezinot par apkārtējā pasaulē notiekošo, raksta newsru.com.

Džungļos abi devušies, bēgot no kara šausmām, un tur nodzīvojuši pēdējos 40 gadus, raksta vietējais laikraksts «Тhanh Nien News».

Ho Vans Tksanks kara laikā kopā ar divus gadus veco dēlu bēdzis no vietējā ciemata, kurš bija smagi cietis bombardēšanā. Ģimenes māja bijusi izpostīta, bet viņa sieva un divi vecākie dēli bombardēšanā bija gājuši bojā.

Vīrietis nolēmis patverties džungļos. Sešus metrus virs zemes kādā kokā pie neliela strauta viņš ierīkojis mitekli. Drēbes viņš sev un dēlam šuvis no žāvētām koku mizām. Laika gaitā viņš iemanījies no koka izgrebt nepieciešamākās lietas - nažus un cirvīšus, ar kuriem medīt dzīvniekus. Abi pārtikuši arī no manioka augļiem, kukurūzas un dažādiem savvaļas augiem. Netālu no koka mājas glābēji atrada arī nelielu dārziņu, kurā Tksanks audzēja cukurniedres.

Glābšanas operācija tika veikta pēc radinieku pieprasījuma. Tēvu un brāli džungļos pirms aptuveni 20 gadiem atrada viņa jaunākais dēls, kurš pasaulē nāca bombardēšanas dienā. Taču viņam tēvu un brāli toreiz atgriezties civilizācijā pārliecināt neesot izdevies.

Tagad, 20 gadus vēlāk, pēc radinieku pieprasījuma no jauna tika sarīkota pazudušo meklēšanas operācija, kuras laikā pārbaudīta 40 kvadrātkilometrus liela teritorija.

Kad abi atrasti, vecākais vīrietis, 82 gadus vecais Ho Vans Tksanks, bija tik vārgs, ka nebija spējīgs patstāvīgi pārvietoties, tāpēc viņš evakuēts, izmantojot nestuves. Vīrietis gadu gaitā aizmirsis dzimto valodu un savam dēlam runāt tā arī nav iemācījis.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu