Kanādas zobārsts grib klonēt Džonu Lenonu, izmantojot viņa zobu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zobārsts Maikls Zaks no Kanādas Albertas provinces Reddīras pilsētas cer izmantot mirušā eksbītla Džona Lenona zobu, kuru viņš pērn nopirka izsolē, lai iegūtu šīs slavenības klonu.

Zaks, kurš novembrī iegādājās Lenona zobu par apmēram 16 tūkstošiem latu, ir to nosūtījis uz Pensilvānijas Štata universitāti. Tās zinātnieki pēta iespējas ekstrahēt Lenona ģenētisko kodu no šī trauslā materiāla, ziņoja Kanādas laikraksts «Globe and Mail».

«Es esmu satraukts un sajūsmināts par iespēju, ka mēs spēsim pilnībā iegūt Džona Lenona DNS - es ceru, ka ļoti drīz,» sacīja Zaks. «Tā kā zinātnieki strādā pie mamutu klonēšanas veidiem, tad tā pati tehnoloģija noteikti var padarīt par realitāti cilvēku klonēšanu,» uzskata Lenona zoba īpašnieks.

Lenona zobs savulaik bija daļa no ierakstu industrijas pārstāvja Alana Makgī kolekcijas. Makgī to bija ieguvis no bijušās Lenona mājkalpotājas Dorotijas Džārletas, kurai Lenons bija uzdāvinājis šo zobu pēc tā izraušanas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu