Jaceņuks: Krima ir un paliks Ukrainas sastāvā (19)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ukraina nekad neatteiksies no Krimas un tā ir un paliks Ukrainas sastāvā, uzsvēris Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Mūsu krievu kaimiņi mūsu nacionālajā teritorijā bez jebkāda iemesla pastrādājuši neattaisnojamu agresiju, taču Krimas autonomā republika bija, ir un paliks Ukrainas teritorija,» lasāms otrdien Vācijas izdevumā «Bild» publicētajā intervijā ar Jaceņuku,

«Mēs izmantosim visus starptautisko tiesību mehānismus, lai atrisinātu šo problēmu. Es nevēlos pieredzēt, ka Krima kļūst par jauno Abhāziju,» piebilda Ukrainas premjerministrs.

Jau ziņots, Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu