Slovjanskā sākusies apšaude; ieņemts separātistu kontrolpunkts (172)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokrievisko separātistu sagrābtajā Slovjanskā ceturtdien izcēlusies apšaude un viens no separātistu izveidotajiem kontrolposteņiem ir liesmās, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP žurnālists. Ir vairāki bojāgājušie.

Virs pilsētas lido helikopteri, bet separātistu kaujinieki ieņēmuši aizsardzības pozīcijas.

Viens no separātistu kaujiniekiem stāstījis, ka aizdedzinātā kontrolposteņa tuvumā redzējis Ukrainas armijas bruņutransportierus.

Ir upuri

Tikmēr aģentūra «Interfax-Ukraina» ziņo, ka apšaudīti arī citi separātistu kontrolposteņi un ka vismaz viens separātistu kaujinieks esot nogalināts. Vēl viens cilvēks guvis ievainojumus.

Tiek arī ziņots, ka pilsētā nedarbojoties mobilo tālruņu sakari.

Savukārt tīmekļa ziņu vietne «LifeNews» vēsta, ka vienu kontrolposteni Ukrainas armija ieņēmusi, bet otru apšaudījusi, nogalinot trīs separātistu kaujiniekus.

Ukraina: nogalināti pieci kaujinieki

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka pretterorisma operācijas laikā Slovjanskā ceturtdien iznīcināti pieci prokrieviskie kaujinieki.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas vienības pilsētas ziemeļaustrumos ieņēmušas trīs separātistu izveidotos kontrolposteņus. Tāpat ministrija uzsver, ka

ukraiņu vienības pašu pilsētu joprojām nekontrolē un ka pretterorisma operācija turpinās.

Vietējie mediji iepriekš ziņoja, ka tā dēvētā Slovjanskas pašaizsardzības vienība uz ceļa starp separātistu kontrolēto pilsētu un Svjatohirsku, kas atrodas uz ziemeļiem un kuru iepriekšējā vakarā savā kontrolē pārņēmusi Ukrainas armija, ceturtdien no rīta tikusi apšaudīta.

Situācija nekontrolējama

Situācija Ukrainas Slovjanskas pilsētā Doņeckas apgabalā ir nekontrolējama, paziņoja Ukrainas Drošības dienests (UDD) pēc tam, kad Ukrainas armijas bruņutehnika iegāja pilsētā.

«Slovjanskā situācija pašlaik ir nekontrolējama un tur notiekošais ir uz to cilvēku, kas ar ieročiem terorizē vietējos iedzīvotājus, sirdsapziņas. Un šie šāvieni un šie sprādzieni - to visu rada diversanti, separātisti, cilvēki ar ieročiem, nezināmi bandu formējumu un pašlaik kontroles pār viņiem nav,» sacīja Ukrainas Drošības dienesta preses centra vadītājs Marina Ostapenko, atbildot uz lūgumu komentēt situāciju Slavjanskā.

Viņa uzsvēra, ka pretterorisma operācija turpinās un detalizētu informāciju par Ukrainas tiesībsargājošo institūciju darbu publiskot nevar.

«Ir ļoti grūti strādāt tādā situācijā, kad diversanti atklāti piesedzas ar sievietēm un bērniem,»

teica UDD pārstāve, uzsverot, ka "mēs nevēlamies, lai ciestu civiliedzīvotāji.

Tā saukto Donbasa pašaizsardzības spēku kontrolētajā Slavjanskā Ukrainas austrumos ceturtdien iegāja Ukrainas Bruņoto spēku militārā tehnika, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Komentāri (172)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu