Bolīvijā atlaiž 702 karavīrus par piedalīšanos protestos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bolīvijas bruņoto spēku vadītāji ceturtdien atlaida 702 karavīrus par piedalīšanos protestos, kuros viņi pieprasīja iespēju izskoloties par karjeras virsniekiem.

Armijas, karaflotes un gaisa spēku komandieri kopīgi paziņoja, ka pavēlējuši atlaist karavīrus tāpēc, ka tie «īstenojuši dumpi, veikuši politiskas darbības un aptraipījuši Bruņoto spēku godu».

Foto: AFP/LETA

Protesti sākās otrdien, un sākumā tajos piedalījās ap 500 karavīru, bet ceturtdien protestētāju skaits sasniedza apmēram tūkstoti. Apakšvirsnieki un seržanti maskēšanās tērpos devās gājienā caur galvaspilsētu Lapasu, un gājienā piedalījās arī dažas no viņu sievām un indiāņu aimaru līderi.

Protestētāji apgalvoja, ka armija diskriminē Bolīvijas pamatiedzīvotājus indiāņus, un pieprasīja pārmaiņas, kas ļautu apakšvirsniekiem mācīties karaskolās, lai kļūtu par karjeras virsniekiem.

Protestu dalībnieki arī pieprasīja tikšanos ar prezidentu Evo Moralesu, kurš ir aimaru tautas pārstāvis, tomēr prezidents nav publiski izteicies par šiem protestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu