Saūda Arābija nemusulmaņus par ramadāna neievērošanu izraidīs (28)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saūda Arābijas varasiestādes ceturtdien draudējušas izraidīt no valsts ārzemniekus nemusulmaņus, kas gavēņa mēneša - ramadāna - laikā sabiedriskās vietās ēdīs, dzers vai smēķēs.

Iekšlietu ministrija mudina nemusulmaņus «cienīt musulmaņu jūtas, atturoties no ēšanas, dzeršanas un smēķēšanas sabiedriskās vietās, ielās un darbā».

«Tas, ka viņi nav musulmaņi, nav attaisnojums,» teikts ministrijas paziņojumā, kur arī norādīts, ka «darba līgumos ir pieprasīts cienīt musulmaņu paražas».

«Pret tiem, kas pārkāps [šos noteikumus], tiks sperti atbilstoši soļi, ieskaitot darba līgumu pārtraukšanu un deportēšanu,» teikts paziņojumā.

Saūda Arābijā, kur spēkā ir stingri šariata likumi, mīt deviņi miljoni ārzemnieku, pārsvarā ieceļotāji no Āzijas valstīm.

Ramadāna laikā musulmaņi no rītausmas līdz saulrietam atturas no ēšanas, cenšas būt dievbijīgāki, vairāk nodoties labdarībai. Dienas stundās viņiem ir jāatturas arī no dzeršanas, smēķēšanas un intīmas tuvības.

Atbilstoši islāma priekšrakstiem gavēnis ir viens no galvenajiem pieciem reliģiskajiem pienākumiem. Ramadāns sākas šīs nedēļas nogalē.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu