Islāmisti Francijā plānojuši uzspridzināt Eifeļa torni, Luvru un AES (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija atklājusi islāmistu plānus uzspridzināt valsts simbolu Eifeļa torni, mākslas centru Luvrā, kā arī kādu atomelektrostaciju, raksta «The Telegraph».

Plāns atklāts, pētot kodētu saziņu starp kādu Dienvidfrancijā dzīvojošu alžīriešu izcelsmes miesnieku un augsta ranga «Al Qaeda» biedriem.

Informācija par novērstajiem teroraktiem publiskota šonedēļ, kad valstī stājušies spēkā stingrāki pretterorisma pasākumi.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem teroristiskais grupējums ar 29 gadus vecā divu bērnu tēva palīdzību pētījis iespējas Francijas teritorijā sarīkot plašu teroristu uzbrukumu.

Izraudzījies «labākos objektus»

Kontaktpersona, kura medijos identificēta vien kā «Ali M», norādījusi uz labākajiem iespējamajiem objektiem, kuru vidū bija Eifeļa tornis, Luvras muzejs Parīzē, atomelektrostacijas, kā arī lidmašīnas to pacelšanās laikā.

Šo plānu neizdošanās gadījumā viņš arī ieteicis vērsties pret Francijas iedzīvotājiem tirgos un naktsklubos. Iespējamo mērķu vidū bijis arī Aviņjonas teātra festivāls valsts dienvidos, kuru «mēneša garumā apmeklē tūkstošiem kristiešu».

«Galvenās ejas festivālā kļūst raibas no cilvēkiem, un parasta granāta var ievainot desmitiem cilvēku, nemaz nerunājot par spēcīgākiem ieročiem,» avots Francijā klāstījis «Al Qaeda» kolēģiem.

Arestē pirms došanās uz teroristu treniņnometni

Terorists pēc tam saņēmis uzaicinājumu kopā ar domubiedru doties uz «militāro un kaujas tehniku apmācību» Alžīrijā. Pēc tam viņš instruēts atgriezties Francijā, izraudzīties mērķus un «gaidīt tālākas instrukcijas». Uz to «Ali M» atbildējis, ka «ir pilnībā gatavs».

Neskatoties uz to, ka plānotie uzbrukumi ir vēl tikai izstrādes stadijā, Francijas policija tos klasificē kā nopietnus draudus. Aizdomās turētais Francijas iedzīvotājs pagājušā gada jūnijā arestēts tieši pirms plānotās došanās uz treniņnometni Alžīrijā.

Simtiem franču ekstrēmistu karo Sīrijā

Francijā arvien lielākas bažas rada vietējie ekstrēmisti. Varas iestādes aplēsušas, ka aptuveni 800 Francijas pilsoņi un iedzīvotāji kopš pilsoņu kara sākuma devušies uz Sīriju, lai iesaistītos militārajā konfliktā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu