«Islāma valsts» pieprasījusi 6,6 miljonu dolāru izpirkuma maksu par sagūstītas amerikānietes atbrīvošanu (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sīrijas un Irākas teroristiskais grupējums «Islāma valsts» (IV) pieprasījis 6,6 miljonus dolāru (piecus miljonus eiro) lielu izpirkuma maksu par 26 gadus vecas amerikāņu ķīlnieces atbrīvošanu, otrdien atklāja sievietes ģimene.

ASV amatpersonas uzskata, ka «Islāma valsts» gūstā joprojām atrodas trīs Savienoto Valstu pilsoņi.

Jaunā sieviete Sīrijā strādāja humānās palīdzības darbā, sadarbojoties ar trim palīdzības organizācijām. Viņa tika nolaupīta pagājušajā gadā.

Sievietes ģimenes locekļi un ASV amatpersonas lūgušas medijus drošības apsvērumu dēļ nolaupīto sievieti neidentificēt.

Apmaiņā pret amerikānietes atbrīvošanu IV pieprasījis arī, lai ASV atbrīvo pakistāniešu neirozinātnieci Āfiju Sidikvi, kurai Savienotajās Valstīs piespriests cietumsods apsūdzībās par saistību ar terorismu, atklāja kāds Sidikvi atbalstītājs, kurš sazinājies ar nolaupītās sievietes ģimeni.

IV nesen draudēja nogalināt visus amerikāņu ķīlniekus, atriebjoties par ASV gaisa uzlidojumiem kaujinieku pozīcijām.

Pagājušajā nedēļā pasaules sabiedrību šokēja IV publiskotais video, kurā bija redzams, kā džihādisti izpilda nāvessodu ASV žurnālistam - Džeimsam Folijam -, viņam nocērtot galvu.

Pēc Folija nāves viņa darba devējs «GlobalPost» paziņoja, ka islāmisti par viņu bija pieprasījuši 100 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu