Baltijas valstu deputātu klubs: Krievija nav atmetusi Padomju Savienības agresīvo politiku (54)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas valstu deputātu klubs, kurā apvienojušies deputāti, kas balsoja par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atjaunošanu, izplatījis paziņojumu, kurā nosodīta Krievijas realizētā politika, informēja kluba pārstāve Velta Čebotarenoka.

Paziņojumā norādīts, ka Krievija, būdama Padomju Savienības pēctece, 21.gadsimtā nav atmetusi Padomju Savienības piekopto agresīvo politiku - tā ir rupji mīdījusi kājām valstu dabiskās tiesības pašnoteikies un būt brīvām, un tagad tā veic karadarbību pret Ukrainu, ar to pārkāpjot Helsinku un Bukarestes vienošanās.

Atzīstot Ukrainas integritāti un neatkarību, klubs nosoda Krievijas atbalstīto teroristu darbības, kuri cenšas sašķelt Ukrainas valsti un panākt, lai tā turpinātu būt Krievijas vasaļvalsts. Deputātu klubs uzskata, ka Latvijai, Lietuvai un Igaunijai atkal draud 1940.gada notikumu atkārtošanās, bet pasaulei draud kara posts.

«Ar šo mēs aicinām visus Baltijas valstu pilsoņus un politiķus uz vienotību, solidaritāti un kopīgu rīcību. Turēsim dārgu un aizstāvēsim brīvību, kuru esam atguvuši. Mūsu vienotība ir mūsu valstu drošība,» teikts paziņojumā.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu