Kļičko: ES politiķi sapratuši, ka Krievija apdraud pasaules drošību (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Krievijas armijas tieša iebrukuma Ukrainas teritorijā Eiropas politiķi ir sapratuši, ka Krievijas agresija apdraud Eiropas un pasaules drošību, tāpēc Eiropas Savienības (ES) politiķu reakcija būs stingrāka, uzskata Kijevas mērs Vitālijs Kļičko.

«Esmu pārliecināts, ka pēc tikšanās Briselē Eiropas politiķu paziņojumi un darbības būs stingrāki, un ne tikai sankcijās pret Krieviju. Visi jau tieši runā nevis par kādu konfliktu mūsu valsts austrumos, bet par Krievijas tiešu militāru iebrukumu Ukrainā,» svētdienas vakarā telekanālā «Inter» paziņoja Kļičko, kurš ir arī partijas «Ukrainas Demokrātiskā alianse par reformām» (UDAR) līderis.

Kļičko atzīmēja, ka vairums Eiropas politiķu apzinās to, ka notikumi Ukrainas austrumos ir ne tikai Ukrainas problēma, bet arī globāla problēma.

«Atsevišķu personu Krievijā ģeopolitiskās ambīcijas var novest līdz globālam konfliktam. Eiropieši mēģina atrisināt šo situāciju bez asinīm, diplomātijas ceļā. Diemžēl Krievijas diplomātija ir kurla pret Eiropas un visas pasaules aicinājumiem izbeigt konfliktu. Mēs varam atrisināt situāciju Ukrainā, tikai apvienojot pasaules centienus. Esmu pārliecināts, ka Ukraina nepaliks viena pret agresoru,» uzsvēra Kļičko.

Kļičko arī pauda pārliecību, ka ekonomikas un biznesa attiecību ar Krieviju jautājumi, kas ir sevišķi aktuāli Vācijai, ir novirzīti otrajā plānā. «Par galvenajiem jautājumiem kļūst stratēģiskie drošības, miera un stabilitātes saglabāšanas Eiropā jautājumi. Vācieši to lieliski saprot, tāpēc atbilde uz Krievijas agresiju būs stingrāka,» sacīja Kļičko.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu