Prezidente Grībauskaite ievēlēta par Pasaules sieviešu līderu padomes vadītāju (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite trešdien Ņujorkā ir ievēlēta par Pasaules sieviešu līderu padomes priekšsēdētāju, pavēstīja prezidentes preses dienests.

Grībauskaite uzskata, ka viņas ievēlēšana ir Lietuvas valsts augsts novērtējums. Šis postenis dos Lietuvai iespēju palielināt savu atpazīstamību pasaulē un ļaus tai aktīvāk piedalīties pasaules sieviešu situācijas uzlabošanā, minēts paziņojumā.

Lietuvas prezidente padomē ir kopš 2009.gada.

Padomē šobrīd darbojas 48 dalībnieces un padomes locekles. Lietuvas prezidente ir ievēlēta uz četrus gadus ilgu termiņu, nomainot amatā bijušo Somijas prezidenti Tarju Halonenu.

Padomi 1996.gadā nodibināja bijusī Islandes prezidente Vigdisa Finbogadotira un bijusī Īrijas prezidente Mērija Robinsone. Padomes mērķis ir palielināt sieviešu līdzdalību nozīmīgu lēmumu pieņemšanas procesos likumdošanas, darba tirgus un dzimumu vienlīdzības jautājumos, kā arī uzlabot demokrātijas kvalitāti pasaulē.

Padomē ir arī bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu