ASV konstatēts pirmais inficēšanās gadījums ar Ebolas vīrusu (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Slimību kontroles un prevencijas centrs otrdien apstiprinājis pirmo saslimšanas gadījumu ar Ebolas vīrusu Amerikas Savienotajās valstīs, vēsta ārvalstu mediji.

Visticamāk, pirmais Ebolas vīrusa skartais ASV ir cilvēks, kurš otrdien ievietots izolatorā Teksasā, Dalasā, ņemot vērā simptomus un viņa ceļojumu vēsturi, taču sīkāku informāciju dienesti sola sniegt preses konferencē tuvāko stundu laikā.

Ebolas vīrusa izplatības risks ASV gan ir ļoti zems, jo veselības aprūpes sistēma ir augsti attīstīta..

Kā ziņots, Rietumāfrikā no Ebolas vīrusa miruši vairāk kā 3000 cilvēku, sestdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO).

PVO apkopotie dati liecina, ka ar vīrusu inficējušies 6574 cilvēki, no kuriem gandrīz puse ir miruši.

Līdz 23.septembrim Gvinejā, kur pagājušā gada nogalē sākās Ebolas vīrusa uzliesmojums, ar nāvējošo vīrusi bija inficējušies 1074 cilvēki, no kuriem 648 miruši.

Libērijā, kuru Ebolas vīruss piemeklējis vissmagāk, līdz 23.septembrim bija inficējušies 3458 cilvēki, no kuriem 1830 ir miruši. Bet Sjerraleonē inficēto skaits sasniedzis 2021, no kuriem 605 cilvēki ir miruši.

Nigērijā līdz 23.septembrim ar Ebolas vīrusi bija inficējušies 20 cilvēki, no kuriem astoņi miruši.

Tikmēr Senegāla nav ziņojusi par jauniem inficēšanās gadījumiem, kopš valstī 29.augustā tika atklāts pirmais ar Ebolas vīrusu saslimušais - kāds Gvinejas students, kurš jau izveseļojies.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu