Organizācija: Izraēla apstiprinājusi 2610 kolonistu mājokļu celtniecību Austrumjeruzalemē (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēla virzīs uz priekšu plānoto 2610 kolonistu mājokļu celtniecību anektētajā Austrumjeruzalemē, trešdien paziņojusi nevalstiskā organizācija «Peace Now», kas seko ebreju apmetņu paplašināšanas gaitai

Izraēla jau 2012.gadā deva zaļo gaismu 2610 jaunu kolonistu mājokļu celtniecībai Austrumjeruzalemes dienviddaļā Givat ha Matosas apvidū. Pagājušajā nedēļā šim projektam tika dots beidzamais apstiprinājums, paziņoja «Peace Now».

«Peace Now» pārstāve Hagita Ofrana ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka tagad valdība var izsludināt konkursu mājokļu celtniecībai, bet vēl paies gadi, līdz būvdarbi sāksies.

Organizācija norādīja, ka

šādi Izraēlas valdības plāni grauj izredzes uz mieru un, galu galā, neatkarīgu palestīniešu valsti.

«Givat ha Matosa ir kaitīga divu valstu risinājumam,» teikts organizācijas paziņojumā.

Izraēlas mājokļa jautājumu ministrs Uri Ariels, kurš pats dzīvo kolonistu apmetnē, intervijā armijas radio uzstāja, ka projekta apstiprināšana ir daļa no normāla procesa, kas nepieciešams pirms jebkura celtniecības projekta Jeruzalemē.

Palestīniešu Atbrīvošanās organizācijas (PAO) līderis Hanans Ašravi nosodīja Givat ha Matosas projektu, paziņojot, ka Izraēlas valdību vairāk interesē zemes zagšana, nekā miers.

Izraēlas kolonistu apmetņu paplašināšana palestīniešu teritorijās vienmēr ir smagi ietekmējusi Tuvo Austrumu miera procesu.

Izraēlas valdība nodala «sankcionētās» apmetnes, kas ir uzbūvētas, saņemot vajadzīgās atļaujas, no «nesankcionētajiem» kolonistu priekšposteņiem, kas ir izveidoti bez tām.

Palestīnieši un starptautiskā sabiedrība visas Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē uzbūvētās apmetnes uzskata par nelikumīgām, jo tās ir uzbūvētas teritorijās, kuras Izraēla okupēja 1967.gada Sešu dienu karā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu