Kims dod rīkojumu pārplānot Phenjanas jauno lidostas termināli (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas līderis Kims Džonguns ir devis rīkojumu veikt izmaiņas Phenjanas jaunās starptautiskās lidostas projektā, lai tas atspoguļotu valsts sociālistisko ideoloģiju, un paziņojis, ka pašlaik tās izkārtojums izskatās kā ārvalstu lidostas kopija, sestdien vēstīja Ziemeļkorejas valsts plašsaziņas līdzekļi.

Kims pēc būvlaukuma apmeklējuma aicināja apturēt darbus pie Phenjanas starptautiskās lidostas 2.termināļa izbūves, vēstīja valsts oficiālais medijs‒ Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Viņš pārmeta strādniekiem nespēju izpildīt viņa iepriekš jūlijā doto rīkojumu, ka projektam vajadzētu atspoguļot Ziemeļkorejas pašpaļāvības filozofiju un nacionālo identitāti.

Ziemeļkorejas arhitektūru raksturo tās monumentālais, bet vienmuļi sociālistiskais stils, kas ietver komunistu valsts propagandas simbolus.

Kims norādīja, ka «iekštelpu izvietojumā, tostarp reģistrēšanās un izlidošanas, un pakalpojumu tīkla zālēs ir novirzes» un citas telpas nav izvietotas, lai atbilstu termināļa telpai, vēstīja KCNA.

Ja būvniecība tā tiks turpināta, terminālis kļūs par vārdā nenosauktas ārvalsts termināļa kopiju, teicis Kims.

«Būvējot ikvienu struktūru, mums tas jādara tā, lai nodrošinātu, ka mūsu stils, mūsu raksturpazīmes un nacionālā identitāte tiek saglabāta,» sacījis Ziemeļkorejas līderis.

«Termināļa būvniecība ir jāpabeidz tā, lai tas kļūtu par Korejas, kurā armija ir galvenā, ikonu, valsts seju un vārtiem un Phenjanu,» viņš piebildis.

Kims devis rīkojumu amatpersonām «pagaidām apturēt projekta iekštelpu pabeigšanu, kas tiek veikta, pārbaudīt izvietojuma dizainu un pabeigt pārveidotās telpas».

Pēc Kima rīkojuma 2012.gada jūlijā Ziemeļkoreja sāka būvēt jaunu lidostas termināli Sunanas lidostā, jo esošais terminālis ir pārāk mazs un novecojis salīdzinājumā ar ārvalstu lidostām.

Jaunais terminālis ir sešas reizes lielāks par veco, tomēr pagaidām nav zināms, kā Ziemeļkoreja spēs piesaistīt pasažieru skaitu, kas attaisnotu izdevumus.

Ziemeļkoreja ir viena no mazāk apmeklētajām pasaulē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu