Sidnejā kanalizācijā iemestais mazulis tur atradies piecas dienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaundzimušais bērniņš, kuru nejauši garāmgājēji nedēļas nogalē atrada notekcaurulē vairāku metru dziļumā, tur atradies piecas dienas, uzskata izmeklētāji. Pēc visa spriežot, notekcaurulē bērniņu nomiršanai iemetusi paša māte, raksta «The Telegraph».

(Papildināts ar ārsta viedokli par to, kā mazulim šādā situācijā izdevies izdzīvot.)

Dažas dienas vecais puisītis tika atrasts svētdienas rītā ceļmalas kanalizācijas akā vairāku metru dziļumā. Izmeklētāji uzskata, ka bērnam tur izdevies palikt dzīvam piecas dienas.

Mazuli atrada kāds riteņbraucējs, kurš izdzirdējis vārgu īdēšanu. Izsauktie glābēji pacēla kanalizācijas akas smago betona vāku, sākotnēji domājot, ka tur lejā ir kāds dzīvnieks. Zēns šahtā bija iemests, ietīts slimnīcas sedziņā, viņa nabassaite bija nogriezta un vēl bija ar skavām.

Arestēta 30 gadus veca sieviete

Medicīnas iestādes veikušas medicīnas datu salīdzināšanas procedūru. Policija pārbaudījusi vairākus potenciālos scenārijus, un galu galā arestēta bērna māte - kāda 30 gadus veca Sidnejas iedzīvotāja.

Šodien varas iestādes sievietei cēlušas apsūdzības slepkavības mēģinājumā.

Izmeklētājiem ir pamats uzskatīt, ka zēns akā atradies kopš pagājušās otrdienas; viņš izglābts tikai svētdien. Jaundzimušais akā, pēc visa spriežot, iemests pa šauru spraugu tās virspusē.

«Sievietei izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā. Policija uzskata, ka bērns, kurš piedzima pirmdien, kanalizācijas šahtā nonāca otrdien, 18. novembrī,» teikts oficiālajā policijas paziņojumā.

Stāvoklis - stabils

Pēc nogādāšanas slimnīcā jaundzimušajam sniegta steidzama palīdzība, un viņa stāvoklis ir stabils.

«Bija šausminoši šo bērniņu redzēt kanalizācijas šahtā.

Mēs baidījāmies no ļaunākā, taču viņš vēl bija dzīvs,» stāsta policijas pārstāvis. «No sākuma pat domājām, ka tas varētu būt kaķēns, taču, kad šahtā nolaidāmies, mēs visu sapratām un dzirdējām skaidras bērna raudas. Mūsu domas ir ar mazuli - viņš ir tik ļoti skaists bērniņš.»

Policija ir pārliecināta, ka bērns izglābts pēdējā brīdī. Gaisa temperatūra Sidnejā svētdien sasniedza +40 grādus pēc Celsija.

«Mazulis bija badā, dehidrēts, tāpēc nedomāju, ka viņam izdotos pārdzīvot svētdienu.»

Ārsti: veselīgi mazuļi ir ļoti sīksti

Austrālijā ārsti, «Daily Mail» komentējot jaundzimušā izredzes tik ilgu laiku izdzīvot bez ēdiena un ūdens, atzinuši, ka šāda situācija nemaz nav tik neparasta.

Izrādās, veselīgs jaundzimis mazulis ir ļoti izturīgs un piemērojies tam, lai pirmās dienas dzīvotu nelielā pārtikas badā.

Šādas bērna spējas esot noteikusi pati daba - vairumam jauno māšu piens krūtīs palielinās daudzumā un vērtīgo vielu saturā laikā no divām līdz piecām dienām pēc dzemdībām.

«Ir diezgan normāli, ka šo fizioloģisko iemeslu dēļ bērns pēc dzimšanas dažu dienu laikā zaudē pat 10% svara,» skaidroja ārsts Endrjū Peske.

«Tas ir iemesls, kāpēc mazulis, kas varētu šķist ļoti ievainojams, patiesībā ir diezgan robusts, ja runā par situācijām, kad trūkst šķidruma vai pārtikas.»

Arī kritiens no 2,5 metru augstuma viņam beidzies bez nopietniem ievainojumiem. Un to noteicis gan fakts, ka viņš bijis ietīts sedziņā, gan tas, ka mazuļiem ir ļoti mīksti kauli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu