Pāvests ieradies vizītē Turcijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien savā pirmajā vizītē Turcijā ieradies pāvests Francisks, lai uzlabotu Romas katoļu baznīcas attiecības ar islāmu un atbalstītu kristiešu minoritātes Tuvajos Austrumos.

Pāvests ar Turcijas valsts galvu Redžepu Tajipu Erdoganu tikās viņa nesen uzceltajā prezidenta pilī Ankaras pievārtē, tādējādi kļūstot par pirmo augsto ārvalstu pārstāvi, kas uzņemts pretrunīgi vērtētajā rezidencē.

Tradicionāli augstu amatpersonu vizītēm pāvests nolika ziedus pie modernās Turcijas valsts dibinātāja Mustafa Kemala Ataturka mauzoleja Ankarā.

77 gadus vecais Francisks sestdien un svētdien būs Stambulā, kur apmeklēs pilsētas galvenos apskates objektus, kā arī tiksies ar Konstantinopoles pareizticīgo patriarhu Bartolomeju.

Paredzams, ka Franciska viesošanās netiks vērtēta tik pretrunīgi kā viņa priekšgājēja vizīte 2006.gadā, kuru aizēnoja pāvesta Benedikta XVI pret islāmu vērstie izteikumi.

Tomēr Turcijas varas iestāžu svarīgākais uzdevums būs rūpēties par pāvesta drošību. Ankarā pāvestu apsargās aptuveni 2700 policistu, savukārt Stambulā to skaits sasniegs aptuveni 7000.

Pāvests iepriekš saņēmis aicinājumus netikties ar Erdoganu viņa pilī, kuras celtniecība izmaksāja aptuveni 500 miljonus eiro un kuru kritiķi dēvē par autoritāru pārmērību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu