ANO: 28 valstis piekrīt izmitināt 100 tūkstošus Sīrijas bēgļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28 valstis ir piekritušas izmitināt savā teritorijā vairāk nekā 100 tūkstošus bēgļu no Sīrijas, otrdien paziņoja ANO bēgļu lietu organizācija UNHCR.

«Mēs lēšam, ka būs vairāk nekā 100 tūkstoši iespēju izmitināšanai un humānai uzņemšanai,» paziņoja UNHCR vadītājs Antoniu Guterrišs pēc šim tematam veltītas konferences Ženēvā. Pirms šīs konferences valstis bija solījušas uzņemt tikai 40 tūkstošus Sīrijas bēgļu.

Viņš sacīja, ka 28 valstis ir solidarizējušās ar miljoniem sīriešu, kas aizbēguši no kara pārņemtās dzimtenes, un ar Sīrijas kaimiņvalstīm Libānu, Jordāniju, Turciju, Irāku un Ēģipti, kuras jau ir uzņēmušas vairāk nekā 3,2 miljonus bēgļu no Sīrijas, kopš šajā valstī 2011.gada martā sākās bruņotais konflikts starp valdības spēkiem un opozīciju.

«Pasaulei ir pateicības parāds pret [Sīrijas] kaimiņvalstīm, kuru mēs varbūt nekad nespēsim pilnīgi atlīdzināt,» Guterrišs paziņoja konferences delegātiem.

Guterrišs nesniedza pārskatu par valstīm un to, cik bēgļu katra piekritusi uzņemt, bet atzinīgi novērtēja ASV, Vācijas un Zviedrijas lomu Sīrijas bēgļu izmitināšanas programmā.

UNHCR.pirmdien paziņoja, ka vairāk nekā 30 humānās palīdzības organizācijas aicina dažādas valstis sniegt patvērumu 180 tūkstošiem bēgļu no Sīrijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu