Francijā likvidēts grupējums, kas sūtījis džihādistus uz Sīriju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija operācijas gaitā pirmdien likvidējusi grupējumu, kas sūtījis džihādistus karot uz Sīriju, pavēstīja informācijas avots policijā.

Policijas elites un pretterorisma vienību operācija bija vērsta pret vairākiem desmitiem mērķu pamatā Tulūzas reģionā, Francijas dienvidos, bet arī Parīzes apkaimē un Normandijā, Francijas ziemeļos, apliecināja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

«Islāma valsts», kā arī citu Sīrijas nemiernieku grupējumu rindās cīnās daudz karotāju no ārzemēm - gan no Tuvo Austrumu reģiona valstīm, gan no Rietumiem un pat no Čečenijas.

Pēdējā laikā spēkā pieņemas bažas par draudiem drošībai, ko rada rietumvalstu pilsoņi, kas atgriezušies mājās pēc karošanas Sīrijā un Irākā nemiernieku rindās.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā islāmisti tajās pasludināja «kalifātu». Grupējums apņēmies panākt, lai «kalifātā» dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu