Krievija nosaka stingrākus ieceļošanas noteikumus Ukrainas pilsoņiem

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievija Ukrainas pilsoņiem noteikusi striktākus ierobežojumus iebraukšanai un palikšanai valstī, rakstā avīzē «Ņezavisimaja gazeta» paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Pēc premjerministra teiktā, tiem Ukrainas pilsoņiem, kuriem nebūs patenta, no jaunā gada darbu Krievijā iegūt neizdosies. Papildus tiks stingri ievēroti noteikumi par atrašanos Krievijā ne vairāk kā 90 dienas pusgada laikā.

Medvedevs aprēķinājis, ka no Krievijas noteiktajiem migrācijas ierobežojumiem Ukraina zaudēs aptuveni 11 līdz 13 miljardus dolāru. Pēc viņa teiktā, 2014.gadā darba meklējumos uz Krieviju devušies četri miljoni ukraiņu.

Imigrācijas noteikumu pastiprināšanu Medvedevs skaidroja ar Krievijas reakciju par Ukrainas varas rīcību. Viņaprāt, Kijeva, cenšoties samazināt ekonomisko atkarību no Krievijas, to dara pēc Rietumu pavēlēm. Tāpat, paziņojot par vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju, Ukrainas vara nav kārtīgi izvērtējusi ekonomiskās sekas.

15.septembrī Medvedevs paziņoja, ka gadījumā, ja notiks slēpta asociācijas līguma ieviešana starp Ukrainu un Eiropas Savienību (ES), Krievija būs spiesta atcelt brīvās tirdzniecības zonu un ar Kijevu veikt tirdzniecību pēc standarta noteikumiem.

«Mums jāskatās, lai nenotiku tā pati slēptā implementācija, tas ir, to slēpto normu pieņemšana bez, piemēram, atsevišķa pakta, kas būtu veltīts šai tēmai, tas ir, reālas darbības ceļā,» piebilda premjers. Pie līdzīgu faktu atklāšanas «tas tad nozīmēs pavisam citādu tirdzniecības attiecību raksturu ar Ukrainu», uzsvēra Medvedevs.

Oktobrī Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks nāca klajā ar priekšlikumu ieviest vīzu režīmu ar Krieviju kā papildu kontroles līdzekli uz Ukrainas un Krievijas robežas. Viņš piebilda, ka pagaidām Ukraina veic pietiekošu kontroli oficiālajos kontrolpunktos. Arī Kijevas Borisopoles lidostā strādā speciāla robežkontroles virsnieku grupa, kura atpakaļ uz Krieviju nosūta tās pilsoņus, kas Ukrainā ieradušies bez noteikta mērķa.

Jaceņuks piebilda, ka šobrīd viens no galvenajiem Ukrainas varas uzdevumiem ir projekta «Siena» realizācija, kuras gaitā paredzēts nostiprināt valsts austrumu robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu