Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas līderi apsprieduši krīzi Donbasā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Krievijas līderis Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands telefonsarunā apsprieduši krīzi Donbasā, secinot, ka svarīgi pēc iespējas ātrāk sasaukt kontaktgrupas tikšanos, lai realizētu Minskas vienošanos, trešdien paziņojis Kremlis.

Septembrī Minskā Ukraina un promaskaviskie kaujinieki ar Krievijas starpniecību panāca vienošanās par pamieru, kas gan vairākkārt pārkāpta.

Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas līderi telefonsarunā vienojušies, ka trīspusējās kontaktgrupas tikšanās dienaskārtībā iekļaujams jautājums par uguns pārtraukšanu, gūstekņu apmaiņu un kaujas spēku un smago ieroču atvilkšanu, atklāja Ukrainas prezidenta preses dienests.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu