Ukrainas ārlietu ministrs: pietiek paziņojumu, ir jāaptur teroristi un Krievija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajai sabiedrībai pašlaik nevajag aprobežoties ar paziņojumiem, bet kopīgiem spēkiem piespiest Krieviju pārtraukt terorisma Ukrainā atbalstīšanu, sestdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins.

«Es šodien [sestdien] sazinos ar kolēģiem no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Mans signāls gan starptautiskajām organizācijām, gan valdībām ir vienkāršs: paziņojumu laiks ir pagājis. Pārāk augsta cilvēciskā cena ir samaksāta. Pienācis laiks mums visiem kopā apturēt teroristus un piespiest Krieviju pārtraukt viņu atbalstīšanu,» sestdien ziņu aģentūrai «Interfax» sacīja Ukrainas ārlietu ministrs.

Viņš norādīja, ka pēc Ukrainas prezidenta Petro Porošenko rīkojuma diplomāti pašlaik strādā ar visām pasaules pamata platformām, lai tās pienācīgā veidā reaģētu uz teroristu noziegumiem Mariupolē, kur sestdien raķetes šāvienā apdzīvotā vietā gāja bojā 30 cilvēku. «Un mums vajadzīgi ne tikai paziņojumi, bet arī konkrēti rīcības soļi,» uzsvēra Kļimkins.

Viņš stāstīja, ka Ukrainas Ārlietu ministrija strādā, lai tiktu sasaukta ārkārtas Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes, ES ministru padomes, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Pastāvīgās padomes sēde un Eiroatlantiskās partnerības padomes konsultācijas.

Iepriekš Kļimkins pauda pārsteigumu, ka Krievija nav reaģējusi uz Mariupolē notikušo un to nosodījusi. «Kādēļ Maskava klusē par teroristu noziegumiem Mariupolē? Nav oficiāla paziņojuma, nav nosodījuma, nekādas līdzjūtības. Nekā,» viņš rakstīja mikroemuāru vietnē «Twitter».

«Krievija nevēlas apturēt teroristus Ukrainā. Vai nevar kaut vai piezvanīt savām uzticības personām, lai viņi uzvestos kā parasti, nevis kā necilvēcīgi teroristi?» retoriski jautāja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu