Spriedze Minskā: Lukašenko traucē Putinam apsēsties, Putins salauž zīmuli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krievijas TV

Minskā trešdien beigušās Ukrainas, Vācijas, Francijas un Krievijas līderu sarunas, kas norisinājās aiz slēgtām durvīm; bet pēc tam turpinājās sarunas valstu delegāciju starpā. Kā liecina kāda aculiecinieka nofilmēts sarunu fragments, atmosfēra sarunu laikā bijusi diezgan stīva un saspringta - kādā brīdī izcēlās teju skandāls - Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko gandrīz izrāva krēslu, uz kura tieši tajā brīdī grasījās apsēsties Krievijas prezidents.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un Krievijas prezidenta Vladimira Putina sarunas ilga aptuveni divas stundas.

Žurnālistiem pa durvju spraugu, kas brīžiem pavērās, izdevies redzēt, kā Porošenko un Putins atstatus no abiem pārējiem līderiem kaut ko emocionāli pārsprieduši. Pēc sarunām valstu līderi iznāca no sarunu zāles, lai pozētu kopīgai protokola fotogrāfijai.

Tagad sākušās sarunas pilno valsts delegāciju sastāvā.

Ukrainas vēstnieks: Puses Minskas samitā cer parakstīt gala dokumentu

Noslēdzoties četru valstu līderu samitam Minskā, kā arī vienlaikus trešdien notiekošajai tā dēvētās trīspusējās kontaktgrupas sēdei, iecerēts parakstīt zināmu gala dokumentu, paziņojis Ukrainas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Ježeļs.

«Saskaņā ar visu sarunu rezultātiem puses šodien gatavojas parakstīt zināmu gala dokumentu. Šobrīd kontaktgrupas darbs turpinās. Sarunas risina puses arī «Normandijas formātā«,» aģentūrai «RIA Novosti» pavēstījis Ježeļs.

Neparedz beigas šim karam

Ne mazāk kritisks bija Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča («Vienotība») padomnieks Viktors Makarovs. «Putins šobrīd var izdarīt ļoti daudz. Piemēram, aizvērt robežu ar Ukrainu un neļaut iebraukt jauniem spēkiem, kas ir apmācīti kaujinieki. Viņi ierodas masveidā un īpaši neslēpj savas ierašanās mērķus. Taču mēs zinām, ka bez priekšniecības īpašas pavēles šādos braucienos nepiedalās,» viņš norādīja.

Makarovs uzsvēra, ka Minskas sarunas nekādā gadījumā nebūs konflikta beigas.

Tas būs sākums tikai ilgām un garām diplomātiskām un politiskām sarunām,

tā raksta lsm.lv

Kā ziņots, trešdien Minskā ieradies Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands, lai tiktos ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu cerībā panākt karadarbības apturēšanu Austrumukrainā.

Vienlaikus Minskā atsākušās tā dēvētās kontaktgrupas sarunas, kurās piedalās Krievijas, Ukrainas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, kas uzklausa arī Ukrainas austrumos esošo Krievijas finansēto un apbruņoto teroristu vadoņus, kuri arī trešdien ieradušies Minskā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu