Ņemcova slepkavības lieta nodota nacionālistu lietu izmeklētājam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības lietas izmeklēšanas grupas vadīšana ir nodota izmeklētājam, kura pārziņā ir bijušas lietas pret krievu nacionālistiem, pirmdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, pamatojoties uz Krievijas informācijas aģentūras RBK ziņu.

RBK, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, ziņoja, ka Ņemcova slepkavības lietas izmeklēšana ir uzticēta Krievijas Izmeklēšanas komitejas īpaši svarīgu lietu vecākajam izmeklētājam, justīcijas ģenerālmajoram Igoram Krasnovam.

Izmeklēšanas grupā ir pavisam 12 izmeklētāji, kuri pēta videonovērošanas kameru ierakstus, mobilo telefonu rēķinus, Ņemcova pārvietošanās maršrutus un kontaktus pēdējā mēneša laikā.

Informāciju, ka Krasnovs iecelts par šīs grupas vadītāju, apstiprināja Ukrainas modeles Annas Durickas advokāts Vadims Prohorovs. Ņemcova 23 gadus vecā draudzene Duricka bija kopā ar viņu slepkavības brīdī, bet netika ievainota.

«Krasnovs izmeklē šo lietu, un es saprotu, ka viņš ir izmeklēšanas grupas vadītājs,» sacīja Prohorovs.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja nekomentēja šo informāciju.

Krasnovs ir izmeklējis lietu par atentāta mēģinājumu pret Krievijas politiķi Anatoliju Čubaisu 2005.gadā. 2009.gadā viņš izmeklēja lietu par advokāta Staņislava Markelova un žurnālistes Anastasijas Baburovas slepkavību Maskavā. Šajā lietā tika notiesāti «Krievu nacionālistu kaujas organizācijas» biedri Ņikita Tihonovs un Jevgeņija Hasisa, kurus atzina par vainīgiem arī federālā tiesneša Eduarda Čuvašova slepkavībā 2010.gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu