Uz Meksikas naftas platformas noticis sprādziens un degšana; ir upuri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Meksikas līča dienvidos trešdien notika eksplozija un izcēlās ugunsgrēks uz Meksikas energokompānijai PEMEX piederošas naftas platformas, izraisot vismaz četru strādnieku nāvi un ievainojot vēl 16, kuri tika hospitalizēti.

Kompānija katastrofas dēļ bija spiesta evakuēt 300 strādniekus no šīs platformas, pārvietojot viņus uz citām platformām šajā rajonā.

Ugunsgrēku uz Kampečes līcī degošās naftas platformas «Abkatun A-Permanente» dzēsa astoņi ugunsdzēšanas kuģi ar ūdens lielgabaliem. Ugunsgrēks ir ierobežots, bet vēl nav nodzēsts, sacīja PEMEX preses sekretārs.

Sprādziens notika platformas dehidrācijas un sūknēšanas zonā, paziņoja enerģētikas drošības aģentūra ASEA.

PEMEX savā paziņojumā pavēstīja, ka ugunsgrēks «nav izraisījis [naftas] izplūšanu jūrā», tomēr ir notikusi naftas noplūde, kuru ierobežo specializēti kuģi.

PEMEX informēja, ka tās slimnīcā ir hospitalizēti 16 ievainotie, no kuriem divi ir nopietnā stāvoklī. Mediķu palīdzība sniegta pavisam 45 cilvēkiem, bet lielākā daļa guvuši tikai vieglus ievainojumus.

Kompānijas direktors Emilio Losoja pavēstīja, ka katastrofa maz ietekmēs naftas ieguvi, jo ugunsgrēks izcēlies uz naftas pārstrādes platformas, nevis uz naftas ieguves platformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu