Eiropā izjaukts «labi gērbtu laupītāju tīkls» - zaga luksuspreces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rumānijā piektdien aizturēti 14 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par piederību labi ģērbtu laupītāju tīklam, kas bija speciāli apmācīti, lai zagtu luksusa preces Rumānijā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Iespējamais grupējuma līderis ir aizturēto vidū. Prokuratūra ir pieprasījusi aizturēto apcietinājumu.

«Viņi bija apmācīti izlauzt logus un īsā laikā - 30 sekundēs - nozagt ļoti dārgus rokaspulksteņus,» informēja policija, norādot, ka laupījuma vērtība sasniedza 1,5 miljonus eiro.

Laupītājiem nozieguma brīdī mugurā bija dizaineru uzvalki, un ir aizdomas, ka

kopš 2013.gada viņi ir veikuši zādzības Rumānijā, Vācijā, Austrijā, Spānijā, Francijā, Andorā, Horvātijā un Beļģijā, laupījuma kopējai vērtībai sasniedzot desmit miljonus eiro.

Izmeklētāji informēja, ka vairāk nekā 50 veiktajās kratīšanās aizdomas turēto dzīvesvietās ir atrastas dārglietas, rokaspulksteņi un automašīnas, ieskaitot violetu «Rolls Royce».

Grupējuma dalībniekus, kurus savervēja Rumānijas nabadzīgajos ziemeļaustrumos, parakstīja līgumu ar «Rumānijas Noziedznieku akadēmiju», sniedzot informāciju par savu ģimeni, kā arī matu šķipsnu identifikācijai, norādīja izmeklētāji. Apmācībām tika nomātas ēkas ar tumši tonētiem logu stikliem.

Rumānijas policija paziņoja, ka izmeklēšanā piedalījās 200 detektīvi, tostarp arī īpašo spēku un slepena dienesta aģenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu