«Islāma valsts» uzņemas atbildību par apšaudi ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu organizācija «Islāma valsts» otrdien uzņēmusies atbildību par uzbrukumu ASV - apšaudi pie ēkas Gārlendā, kur svētdien norisinājās Muhameda karikatūru konkurss.

Šī ir pirmā reize, kad «Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par uzbrukumu Savienoto Valstu teritorijā.

«Islāma valsts» paziņojusi, ka uzbrukumu veikuši divi tās karavīri, jo pasākumā sniegts negatīvs pravieša atspoguļojums.

Organizācija draudējusi, ka Ameriku gaida vēl lielāki uzbrukumi un «jūs pieredzēsiet «Islāma valsts» karavīrus pastrādājam briesmu lietas».

Jau vēstīts, ka svētdien pie konferenču centra Gārlendā, kur norisinājās Amerikas Brīvības aizsardzības iniciatīvas (AFDI) organizēts pravieša Muhameda karikatūru konkurss, divi uzbrucēji sarīkoja apšaudi. Sadursmē ar policistiem viņi tika likvidēti. Neviens cits cilvēks šajā incidentā necieta.

ASV mediji identificējuši uzbrucējus kā 31 gadu veco Eltonu Simpsonu un 34 gadus veco Nadiru Sūfi, kas kopīgi īrējuši dzīvokli Fīniksā, Arizonas štatā.

Viens no uzbrucējiem jau iepriekš bija nonācis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) uzmanības lokā, vēsta mediji.

Simpsona tiesu dokumenti liecina, ka 2011.gadā viņam tika piespriests nosacīts trīs gadu cietumsods. FIB toreiz tiesā iesniedza ierakstu, kurā fiksēta saruna starp Simpsonu un FIB informatoru. Viņi apsprieda došanos uz Somāliju, lai pievienotos «saviem brāļiem» svētajā karā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu