Uzbrukumā Ukrainas austrumos nogalināts separātistu kaujinieku komandieris

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no Youtube video

Uzbrukumā Ukrainas austrumos sestdienas vakarā ir nogalināts viens no separātistu kaujinieku komandieriem Aleksejs Mozgovojs un vēl seši vai septiņi separātisti, paziņoja pašpasludinātās Luganskas tautas republikas varas iestādes.

Luganskas tautas republikas Tautas milicijas 4.teritoriālās aizsardzības bataljona komandieris Mozgovojs sestdien gāja bojā diversijā pie Luganskas apgabala Alčevskas pilsētas, paziņoja republikas ģenerālprokurora pirmais vietnieks Sergejs Gorenko. Automobilis, kurā atradās Mozgovojs, vispirms tika uzspridzināts, bet pēc tam apšaudīts ar ložmetējiem.

«Šobrīd ir zināms par septiņu cilvēku bojāeju, bet tās vēl nav precīzas ziņas. Bojāgājušo personības tiek noskaidrotas,» sacīja Gorenko.

Ziņu avots pašpasludināto Donbasa republiku spēka struktūru blokā pavēstīja, ka

brigādes «Prizrak» («Spoks») komandieris atradies apvidus automašīnā, kuras brauciena maršrutā eksplodējušas trīs mīnas.

«Strādāja diversiju un izlūkošanas grupa. Uzsprāga trīs mīnas. Rezultātā gāja bojā pats Mozgovojs un vēl septiņi cilvēki, tai skaitā viņa preses sekretāre Anna,» sacīja ziņu avots.

Luganskas tautas republikas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka meklē uzbrukuma rīkotājus.

«Ceru, ka mūsu Luganskas kolēģi noskaidros situāciju un apstākļus. Lai apslāpētu spekulāciju vilni, ir ļoti ātri jāveic izmeklēšana. Ukraina to izmantos informācijas iefiltrēšanai un situācijas nokaitēšanai,» žurnālistiem paziņoja separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Tautas padomes priekšsēdētājs Andrejs Purgins.

Atentāti pret Mozgovoju vairākkārt rīkoti arī agrāk. Pēc pēdējā neveiksmīgā atentāta marta beigās Mozgovojs to nosauca par provokāciju, kuras mērķis esot situācijas destabilizēšana Luganskas tautas republikā.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko savā «Facebook» lapā paziņoja, ka Mozgovoju nogalinājusi Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienība.

«Piezvanīja biedri no Luganskas apgabala, kuri novēro radioēteru. Runā, ka pirms divām stundām Mihailovskas ciema rajonā pie Alčevskas pilsētas Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienība likvidēja pazīstamo teroristiskās organizācijas «Luganskas tautas republika» barvedi Alekseju Mozgovoju un sešus viņa miesassargus,» teikts Geraščenko paziņojumā.

Gerasčenko atzīmēja, ka «Mozgovoja banda» kļuva bēdīgi slavena pērnā gada 13.maijā, kad tās locekļi apšaudīja automašīnu, ar kuru uzņēmējs no Sverdlovskas mēģināja izbraukt no šīs pilsētas, neapstājoties kaujinieku blokpostenī. Apšaudē gāja bojā uzņēmējs un viņa sieva, bet viņu 10 gadus vecā meita tika ievainota.

ASV decembrī pievienoja Mozgovoju to cilvēku sarakstam, pret kuriem noteiktas sankcijas par viņu līdzdalību Ukrainas bruņotajā konfiktā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu