Irānā sākas tiesas prāva pret spiegošanā apsūdzēto «Washington Post» žurnālistu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teherānā otrdien sākusies tiesas prāva pret ASV laikraksta «Washington Post» žurnālistu Džeisonu Rezajanu, kurš Irānā apsūdzēts spiegošanā, vēsta ziņu aģentūra ISNA.

Tiesas prāva notiks aiz slēgtām durvīm.

Rezajanam izvirzītas apsūdzības spiegošanā, sadarbībā ar naidīgu valdību, slepenas informācijas iegūšanā un Irānai naidīgas propagandas izplatīšanā, sacīja žurnālista advokāte Leila Ahsana.

Jau vēstīts, ka Rezajans, kuram ir dubultā Irānas un ASV pilsonība, un viņa dzīvesbiedre Irānas pilsone Jeganeha Salehi tika aizturēti 2014.gada jūlijā. Salehi oktobrī tika atbrīvota pret galvojumu.

Rezajana advokāte norādījusi, ka apsūdzībām «nav attaisnojošu pierādījumu» un uzsvērusi, ka viņas aizstāvamais ir žurnālists, tādēļ viņa darbs saistīts ar informācijas iegūšanu un tās publicēšanu, kas nozīmē, ka viņam tieši vai netieši bija pieejama konfidenciāla informācija.

Savukārt Baltais nams paziņojis, ka apsūdzības ir «absurdas» un tās «nekavējoties jāatsauc».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu