Krievijas pilsēta «cīņā ar okultismu» vēršas pret jogu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEO RAMIREZ / AFP

Krievijas vidienes pilsētā Ņižņevartovskā varasiestādes vērsušās pret jogas nodarbībām, pasludinot šo vingrošanas praksi par okultismu, vēsta laikraksts «The Moscow Times».

Vismaz divas no Ņižņevartovskas Hatha jogas praksēm saņēmušas vēstules no pašvaldības, paziņojot, ka pilsētā šīs vingrošanas nodarbības vairs nenotiks.

Pašvaldība arī izdevusi aizliegumu municipālajās ēkās uzņemt jogas nodarbības. Viena no jogas praksēm nodarbību telpas īrēja pašvaldības stadionā, bet otra vietējā kultūras namā.

Laikraksta «Kommersant» rīcībā nonākusi Ņižņevartovskas mēra vietnieka Sergeja Levkina sūtīta vēstule sociālo un jauniešu politikas nodaļas vadītājai Marianai Parfenovai, lūdzot darīt visu nepieciešamo, lai novērstu jogas vingrotāju pulcēšanos stadionā.

Šāds solis esot kritiski svarīgs, «lai novērstu jaunu reliģisku kultu un kustību izplatību», teikts amatpersonas vēstulē.

Vēl viena vēstule nosūtīta fizkultūras un izglītības departamentu vadītājiem, kurā Hatha joga raksturota kā «nesaraujami saistīta ar reliģisku praksi», kam ir «okults raksturs».

Hatha joga ir jogas novirziens, kā pamatā ir vingrošana un dziļa elpošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu