Tiesa Vācijā piespriež nosacītu cietumsodu narkokurjeram no Igaunijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa Vācijā ir piespriedusi nosacītu divu gadu cietumsodu 30 gadus vecam Igaunijas iedzīvotājam, kurš no Nīderlandes bija vedis narkotiku kravu – marihuānu, heroīnu un kokaīnu, ziņoja vācu laikraksts «Hannoversche Allgemeine Zeitung».

Laikraksts atgādināja, ka Vācijas muitnieki aizturēja šo narkokurjeru 30.martā Rūras rūpnieciskajā reģionā uz autostrādes А2, kas kļuvusi par tranzīta koridoru kontrabandas preču pārvešanai starp austrumiem un rietumiem.

Muitas darbinieki zem viņa automobiļa motora pārsega atrada rūpīgi iesaiņotus gandrīz 1,8 kilogramus marihuānas. No mākslīgiem materiāliem izgatavotā olā bija paslēpti 2,4 grami heroīna un 1,8 grami kokaīna, un mašīnā bija arī trīs dārgi mobilie tālruņi un 1650 eiro skaidrā naudā.

Atrastā narkotiku krava bija ļoti liela - pēc Hannoveres krimināldepartamenta aplēsēm, tās būtu pieticis 18 213 devām. Ielu tirgoņi, pārdodot šo kravu, būtu ieguvuši gandrīz 17 tūkstošus eiro, ziņoja «Hannoversche Allgemeine Zeitung».

Aizturētais Igaunijas iedzīvotājs atzinās, ka par paziņas apsolītu 600 eiro atlīdzību bija piekritis aizbraukt uz Nīderlandi un atvest aizliegtu preci no kāda vīrieša, kura vārds bija Arturs. Atceļā viņu aizturēja muitnieki.

Tiesa uzskatīja, ka šis Igaunijas iedzīvotājs, kuram ir ģimene, turpmāk nenodarbosies ar narkotiku pārvadāšanu, un piesprieda viņam nosacītu brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu