Ukraina iekļauj «melnajā sarakstā» Krimu apmeklējušos Francijas likumdevējus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukraina ceturtdien iekļāva «melnajā sarakstā» grupu Francijas labējo likumdevēju, kas ignorēja Parīzes brīdinājumus un devās neoficiālā, bet medijos plaši atspoguļotā vizītē uz Krievijas okupēto Krimu.

Desmit Francijas parlamenta pārstāvji nedēļas nogalē viesojās Krimā, kur slavēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un dzīves līmeni ekonomiski izolētajā pussalā, kuru Maskava anektēja pēc tam, kad Kijevā tika gāzts Kremļa atbalstītais Ukrainas prezidents.

Lielāka daļa no viņiem bija bijušā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī Francijas republikāņu partijas biedri. Partija tika nodibināta pirms Sarkozī gaidāmā paziņojuma par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās.

Ukrainas Nacionālais drošības dienests atzinis Francijas ārlietu ministra nosodīto vizīti par kaitējošu nacionālajai drošībai. Tiek uzskatīts, ka franču deputāti bija pirmās Eiropas amatpersonas, kas apmeklēja anektēto teritoriju.

Dienests norādījis, ka vizīte «aizskārusi Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību», un liedza deputātu grupai ieceļot Ukrainā trīs gadus.

Tomēr šis lēmums, visticamāk, neatturēs uz Krimu oktobrī doties Itālijas parlamenta opozīcijas Pieczvaigžņu kustības pārstāvjus.

Viens no populistiskās partijas biedriem izteicās, ka ceļojuma mērķis ir atklāt atšķirīgos viedokļus Eiropas Savienībā (ES) par bloka ieviesto ekonomisko sankciju pret Krieviju efektivitāti. Sankcijas tika noteiktas, lai sodītu Maskavu par Krimas aneksiju. Sankciju karš kaitējis Eiropas dienvidu valstu - Itālijas un Spānijas - lauksaimniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu