Jaunais Afganistānas talibu līderis sola turpināt cīņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Afganistānas islāmistu kaujinieku grupējuma «Taleban» līderis mulla Ahtars Mansurs sestdien izplatītā audio paziņojumā solīja turpināt 14 gadus ilgušo cīņu pret valsts valdību.

Vēstījumā viņš pieminēja arī miera sarunas, lai arī nebija skaidra viņa attieksme pret tām.

«Mums ir jāsaglabā mūsu vienotība. Mums ir jābūt vienotiem, mūsu ienaidnieks būs priecīgs, redzot mūsu šķelšanos.» sacīja talibu līderis.

«Tā mums ir liela atbildība. Tas nav viena, divu vai trīs cilvēku darbs. Tā ir mūsu visu atbildība, turpināt džihādu līdz tiks nodibināta islāma valsts,» paziņoja Mansurs.

Jau vēstīts, ka «Taleban» piektdien paziņoja, ka par tā jauno līderi ir iecelts mulla Ahtars Mansurs.

«Taleban» ceturtdien apstiprināja sava līdera mullas Omara nāvi no slimības, bet uzstāja, ka viņš nav atstājis Afganistānu. Afganistānas valdība trešdien apstiprināja ziņas, ka mulla Omars miris 2013.gada aprīlī kaimiņvalstī Pakistānā.

«Taleban» pēc Omara nāves publiskošanas nolēma nepiedalīties piektdien paredzētajās miera sarunās Ar Afganistānas valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu