Igaunijā no apdrošinātājiem mēģina izkrāpt € 800 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijā pirmajā pusgadā no apdrošināšanas kompānijām mēģināts izkrāpt vairāk nekā 800 tūkstošus eiro, liecina Igaunijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Asociācija norādīja, ka krāpšanas mēģinājumu gadījumu skaits salīdzinājumā ar janvāri-jūniju pērn ir sarucis, tomēr tas ir bijis krietni lielāks nekā citu iepriekšējo gadu pirmajā pusē.

Igaunijas apdrošinātāji krāpšanas mēģinājumus šogad janvārī-jūnijā konstatēja 181 apdrošināšanas izmaksas pieteikumā, kas veidoja 0,4% no visiem apdrošināšanas gadījumiem. 2014.gada pirmajā pusē tādu gadījumu skaits sasniedza 234, bet to summa bija vairāk nekā 50 tūkstoši eiro. Iepriekšējos gados krāpniecisku prasījumu summas bijušas lielākas, bet ierasti tādu gadījumu skaits nepārsniedza 150.

«Visbiežāk apdrošināšanas krāpšana tiek veikta saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem. Lielākajā daļā gadījumu ir bijis mēģinājums sniegt nepatiesu informāciju par precīziem apdrošinātā notikuma apstākļiem un zaudējumu apmēru, vai arī šķietamais ceļu satiksmes negadījums vispār nav noticis. Tāpat ir gadījumi, kad polises turētājs apzināti sniedz nepatiesu informāciju, lai palielinātu prasījuma summu,» paskaidroja Igaunijas Apdrošinātāju asociācijas valdes loceklis Andress Pīrsalu.

Kā piemēru viņš minēja gadījumus, kad tiek apgalvots, ka kāda konkrēta automašīnas detaļa ir sabojāta konkrētā negadījuma rezultātā, lai gan tā patiesībā ir tikusi sabojāta agrāk.

Citi izplatīti apdrošināšanas krāpšanas gadījumi ietver zaudējumu prasījuma iesniegšanu, pamatojoties uz polisi, kas iegādāta jau pēc tam, kad noticis zaudējumus izraisījušais incidents.

Igaunijas Sodu kodekss paredz, ka šāda krāpniecība ir sodāma ar sodanaudu vai cietumsodu līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu