Mediju uzmanības dēļ Norvēģijas policija baidās no migrantu pieplūduma galējos ziemeļos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mediju uzmanības dēļ Norvēģijas policija bažījas par nelegālo imigrantu pieplūdumu galējo ziemeļu robežpunktā ar Krieviju.

Norvēģijas un franču žurnālisti pavadīja lielu daļu trešdienas pie Sturskugas robežpunkta, gaidot ierodamies sīriešu bēgļus pēc tam, kad raksts vietējā laikrakstā par šo ziemeļu maršrutu guva rezonansi visā pasaulē.

«Nav iemesla domāt, ka tas apstāsies. Fakts ir, ja jums ir nauda, jūs varat nokļūt no Damaskas uz Sturskugu 48 stundās,» norādīja netālu no Krievijas robežas esošās Norvēģijas ziemeļu pilsētas Hjirkenēses policijas priekšnieks, piebilstot, ka tas ir ātrs ceļš līdz Šengena zonai.

Tā kā Krievijas robežkontroles noteikumi aizliedz šķērsot robežu kājām, bet personām, kas pārvadā migrantus, draud apsūdzības cilvēku kontrabandā, daudzi izvēlas braukt ar velosipēdu.

Pirmais sīriešu bēglis - jauns vīrietis - robežpunktu šķērsoja trešdien vēlā pēcpusdienā, braucot ar gluži jaunu, spīdīgu velosipēdu.

«Es esmu no Sīrijas, un man vajadzēja nedēļu, lai tiktu te,» žurnālistiem sacīja jaunais vīrietis, piebilstot, ka ceļojis caur Turciju un Krieviju.

Viņam sekoja gados vecāks imigrants un sešu cilvēku ģimene, tostarp bērni.

Piektdien robežu šķērsojis vēl 21 nelegālais imigrants, kas ir vairāk, nekā šo robežpunktu šķērsoja visā pagājušajā gadā.

Hjirkenēses policijas priekšnieks atzina, ka viņiem nav nedz pietiekami daudz policistu, nedz telpu, lai tiktu galā ar vēl lielāku imigrantu pieplūdumu.

Viņš piebilda, ka

velosipēdi, ar kuriem nelegālie imigranti ierodas, lielākoties ir pilnīgi jauni un acīmredzot nopirkti speciāli robežas šķērsošanai.

Robežpunktā nav ēku, kur imigrantiem patverties, un viņiem jāgaida, kamēr ierodas policija un nogādā viņus tuvumā esošajā Hjirkenēsē, no kurienes viņi ar lidmašīnu tiek nogādāti Oslo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu