Atjaunota pēc migrantu ielaušanās apturētā satiksme Lamanša tunelī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satiksme caur Lamanša tuneli, kas savieno Lielbritāniju un Franciju, sestdienas rītā ir apturēta pēc tam, kad 113 migrantu no Francijas puses iekļuva tuneļa kompleksā, bet pēc vairāku stundu pārtraukuma satiksme atjaunota paziņoja tā operatorkompānija «Eurotunnel».

Satiksme tunelī bija atjaunota nedaudz vairāk kā septiņas stundas. Kompānijas «Eurostar» vilciens no Anglijas tunelī iebrauca pulksten 8.05 (9.05 pēc Latvijas laika), bet pilnīga satiksme tunelī tiks atjaunota pakāpeniski.

«Ap pulksten 00.30 (1.30 pēc Latvijas laika) ap simts migrantiem ar spēku pārvarēja norobežojumus un apsargus, lai iekļūtu tunelī,» iepriekš teica kompānijas preses pārstāve. «Esam apturējuši darbību,» viņa piebilda un norādīja, ka notikuma vietā ieradusies policija.

Migrantiem izdevās iekļūt apmēram līdz trešdaļai tuneļa - 15 kilometru dziļumā, paziņoja vietējās amatpersonas.

Desmit cilvēki, tostarp septiņi migranti ir guvuši nelielus ievainojumus, mēģinot iekļūt tunelī, informēja ugunsdzēsējs, kas strādā notikuma vietā.

Lielbritānijas un Francijas iekšlietu ministri augustā parakstīja vienošanos par jauna «kontroles un komandcentra» izveidi, lai vērstos pret cilvēku kontrabandistu bandām Kalē laikā, kad Eiropa piedzīvo lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara.

Vienošanās noslēgta pēc tam, kad augustā migrantu, kas mēģināja iekļūt tunelī, skaits vairākas reizes pārsniedz apsardzes un policijas darbinieku skaitu.

Tūkstošiem cilvēku no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, kā arī no Āzijas ir izveidojuši apmetnes Kalē, kurās sadzīves apstākļi ir nožēlojami. Kopš 26.jūnija vismaz 13 cilvēki gājuši bojā, mēģinot šķērsot tuneli, lai nonāktu Lielbritānijā, kur daudziem mīt ģimenes locekļi un, kā tiek uzskatīts, ir vieglāk atrast darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu