Krievijas lidmašīnas bombardējušas «Islāma valsts» pozīcijas vēsturiskajā Palmirā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas militārās lidmašīnas ir bombardējušas džihādistu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijas senajā Sīrijas pilsētā Palmirā un tās apkārtnē, otrdien ziņoja Sīrijas valsts televīzija.

«Krievijas gaisa spēki sadarbība ar Sīrijas gaisa spēkiem veica triecienus grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām,» vēstīja televīzija, atsaucoties uz amatpersonām bruņotajos spēkos.

Uzlidojumos esot iznīcinātas «20 bruņumašīnas, trīs munīcijas noliktavas un trīs raķešu palaišanas iekārtas», norādīja televīzija.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» («Syrian Observatory for Human Rights») vēstīja, ka uzlidojumi Palmirai notika naktī un tajos nogalināti vismaz 15 «Islāma valsts» kaujinieki, bet vairāki desmiti ievainoti.

Sīrijas televīzija arī vēstīja par Krievijas lidmašīnu uzlidojumiem Alepo provincē valsts ziemeļos, tai skaitā Babas pilsētai, ko ir sagrābuši «Islāma valsts» kaujinieki.

Jau ziņos, ka «Islāma valsts» ekstrēmisti svētdien uzspridzināja Triumfa arku Palmirā.

«Islāma valsts» ir kļuvusi bēdīgi slavena ar arheoloģijas pieminekļu iznīcināšanu tās ieņemtajās teritorijās Sīrijā un Irākā. Augusta vidū džihādisti nogrieza galvu bijušajam Palmiras senlietu pārvaldes vadītājam.

«Islāma valsts» 21.maijā pilnībā ieņēma Sīrijas vēsturisko tuksneša pilsētu Palmiru, kas bija slavena ar labi saglabātām grieķu un romiešu laikmeta drupām. Pēc Palmiras ieņemšanas džihādisti ir iznīcinājuši arī Baala Šamina svētnīcu un 2000 gadus veco Bela templi.

Palmiras citadele un drupas ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pirms Sīrijas pilsoņkara Palmiru apmeklēja apmēram 150 tūkstoši tūristu gadā.

Krievija pagājušonedēļ sāka gaisa triecienus Sīrijā un uzstāj, ka tā ar šiem triecieniem vērsusies tikai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts». Turcija un vairākas tās Rietumu sabiedrotās ir paziņojušas, ka Krievija uzbrukusi mērenās opozīcijas grupējumiem, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu