Fotopastaiga pa eksotisko Rabātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksotiskā Marokas pilsēta Rabāta iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā - šauro ieliņu labirinti, krāsainās ēkas un ielu tirdziņi šajā pilsētā ļauj gūt ieskatu pilsētas bagātajā vēsturē.

Rabātas ielās aktīvi rosās tirgotāji un amatnieki nelielās darbnīciņās, daudzas no kurām darbojas jau gadu desmitiem vai pat simtiem. 17. gadsimtā Rabāta bija viena no populārākajām vergu tirgošanas vietām. Vēl senākā pagātnē - 12. gadsimtā tur saimniekoja sultāni, kaļot plānus Spānijas iekarošanai. Tagad Rabāta Marokai ir valstiski nozīmīga tekstila, būvniecības un pārtikas ražošanas jomā.

Rabāta Marokas galvaspilsētas statusu ieguva tikai franču okupācijas laikā, un pilsētā joprojām jūtama arī eiropiešu valdīšanas ietekme.

Lai gan zinātāji pauž, ka šī pilsēta Marokā ir obligāti apskatāmo vietu sarakstā, lielais tūristu vilnis tai joprojām gājis secen. Daudzi tā vietā izvēlas doties uz Marakešu, Kasablanku vai Marokas kūrortpilsētām. Ja arī tev vēl nav gadījies pabūt šajā skaistajā vietā, lūk neliela fotopastaiga pa krāsaino pilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu