Parīzes teroraktu organizators plānojis citus uzbrukumus; izsmējis Eiropas atvērtās robežas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzes teroraktu organizators plānojis uzbrukumus arī ar ebrejiem saistītiem objektiem, kā arī diversijas pret Francijas skolām un transporta sistēmu, vēsta par izmeklēšanas gaitu informēti avoti.

Marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abaauds izsmējīgi izteicies par neaizsargātajām Eiropas robežām, kas ļāvušas viņam netraucēti pirms diviem mēnešiem caur Grieķiju atgriezties no Sīrijas.

Avotu teiktais apliecina kāda anonīma policijas liecinieka teikto, kas šonedēļ nonāca nedēļas žurnāla «Valeurs Actuelles» rīcībā.

Žurnāls citēja Abaauda teikto savai māsīcai Hasnai Aitai Bulahcenai divas dienas pēc islāmistu pastrādātā slaktiņa, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Gan Abaauds, gan Bulahcena tika likvidēti 18.novembrī policijas operācijas laikā Sendenī priekšpilsētā.

Runājot par turpmākajiem uzbrukumiem, Abaauds savai māsīcai 15.novembrī sacījis, ka «tie nodarīs lielāku [kaitējumu] rajonos, kas saistīti ar ebrejiem, un apturēs transporta un skolu darbību,» stāstījis liecinieks.

Abaauds sacījis, ka iedošot Bulahcenai 5000 eiro, lai viņa iegādātos tam un kādam vārdā neminētam līdzinātājam uzvalkus un apavus, lai viņi varētu izlūkot apvidu plānotajam uzbrukumam Parīzes tirdzniecības rajonā Ladefansā.

Liecinieks arī atstāstījis, kā Abaauds lielījies par savu atgriešanos Eiropā no Sīrijas kopā ar tā dēvēto bēgļu pūļiem un divus mēnešus pirms 13.novembra noziegumiem netraucēti uzturējies Parīzē.

«Francija ir nulle,» liecinieks atstāstījis slepkavas teikto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu