Turcijas opozīcijas žurnālists izdzīvo apšaudē; uzbrucējs arestēts

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas opozīcijas žurnālists Džans Dindars piektdien izdzīvojis apšaudē, kas notika pie tiesas nama, kurā viņš tiek tiesāts par valsts noslēpumu atklāšanu, no Stambulas ziņo aģentūra AFP. Apšaude notika tiesas sēdes pārtraukumā, kad Dindars un citi žurnālisti atradās ārpusē pie tiesas nama.

Uzbrucējs, vicinot pistoli, izšāva divas vai trīs reizes, līdz policija viņu arestēja.

Spriežot pēc telekanālu uzņemtajiem video, viņš arestam nepretojās.

Telekanāls NTV ziņoja, ka viens viņu žurnālists apšaudē ievainots, bet viņa ievainojumi neesot nopietni.

«Man viss kārtībā (..). Tiesa bija pārtraukumā, lai pieņemtu spriedumu. Uzbrukums notika pēc tam, kad mēs izgājām laukā gaidīt spriedumu,» paziņoja Dindars.

«Es nezinu, kurš vai kas tas ir. Es redzēju tikai ieroci, kas tika notēmēts pret mani,» viņš piebilda.

Opozīcijas laikraksta «Cumhuriyet» galvenais redaktors Džans Dindars un laikraksta Ankaras biroja vadītājs Erdems Gils apsūdzēti par valsts noslēpumu atklāšanu rakstā par ieroču piegādēm kaujiniekiem Sīrijā no Turcijas.

Viņi apsūdzēti terorismā un spiegošanā, un prokuratūra pieprasījusi viņiem divus mūža ieslodzījuma termiņus.

«Cumhuriyet» pagājušajā maijā publicētais raksts par ieroču kravu, kas tika pārtverta uz Sīrijas robežas 2014.gada janvārī, izvērtās skandālā un raisīja aizdomas par Turcijas lomu Sīrijas konfliktā un iespējamajām saitēm ar islāmistu grupējumiem šajā valstī.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans uz «Cumhuriyet» rakstu reaģēja ļoti asi, personiski brīdinot Dindaru, ka viņam nāksies par to dārgi samaksāt.

Pārmetot Erdoanam un valdībai lojālajiem medijiem naida kurināšanu pret viņu, Dindars sacīja, ka visiem labi zināms, kurš uzrādījis viņu kā mērķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu