Irākas spēki iegājuši «Islāma valsts» kontrolētajā Fallūdžā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas spēki pirmdien iegājuši džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kontrolētajā Fallūdžā, paziņojusi armija.

«Mēs šorīt agri sākām operāciju, lai ielauztos Fallūdžā,» pavēstīja Irākas elitāro pretterorisma spēku preses pārstāvis.

Irākas spēki iegājuši pilsētā no trim pusēm.

Atbildīgais komandieris šajā operācijā ģenerālleitnants Abdelvahabs al Saadi atklāja, ka aizsegu no gaisa Irākas spēkiem nodrošinājusi starptautiskā koalīcija, Irākas gaisa spēki un armijas aviācija. Atbalstu sniegusi arī artilērija, un izmantoti tanki.

«Pretterorisma dienesta (CTS) spēki, Anbāras policija un Irākas armija ap plkst.4 (pēc vietējā un Latvijas laika) sāka virzīties iekšā Fallūdžā no trim virzieniem,» viņš piebilda.

CTS iesaistīšana nozīmē cīņu sākšanos pilsētvidē.

ASV spēki 2004.gadā Fallūdžā izcīnīja vienas no smagākajām kaujām kopš Vjetnamas kara.

Irākas spēki operāciju Fallūdžas atgūšanai sāka pirms aptuveni nedēļas un līdz šim koncentrējās uz piepilsētas ciematu un lauku apvidu atkarošanu.

Fallūdža, kas ir ārpus Irākas valdības kontroles kopš 2014.gada janvāra, atrodas Anbāras provincē 50 kilometrus uz rietumiem no valsts galvaspilsētas Bagdādes.

Irākas amatpersonas un starptautiskie spēki, kas palīdz Irākai cīnīties pret džihādistiem, līdz šim debatēja par to, kuru «Islāma valsts» ieņemtu pilsētu Irākai vajadzētu mēģināt atkarot nākamo.

ASV armijas ieteikts mērķis bija Irākas otrā lielākā pilsēta Mosula, tomēr Irākas armija, koncentrējot papildspēkus pie Fallūdžas, palīdzēja izšķirties par labu tai.

Fallūdža un Mosula ir pēdējās divas lielās pilsētas, kuras «Islāma valsts» turpina kontrolēt Irākā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu