Nataša Kampuša pēc astoņiem seksa verdzībā pavadītiem gadiem tagad dzīvo sava varmākas mājā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nataša Kampuša iemantoja pasaules slavu saistībā ar šausminošu noziegumu - 1998. gadā viņu ceļā uz skolu nolaupīja kāds vīrietis. Turpmākos astoņus gadus viņa pavadīja nebrīvē kādas mājas pagrabā Vīnes tuvumā. Viņa tika paverdzināta, regulāri izvarota un pazemota. Pēc ilgas terapijas, intervijām un autobiogrāfijas tagad 28 gadus vecā sieviete joprojām nespēj atvadīties no pagātnes - atklājies, ka viņa patlaban dzīvo sava nolaupītāja mājā, raksta «Daily Mail».

Kampušu 1998.gada 2.martā nolaupīja toreiz 44 gadus vecais elektromehāniķis Volfgangs Priklopils, kad meitene devās uz skolu. Astoņu gadu garumā viņš viņu turēja piecus kvadrātmetrus lielā automašīnu remonta bedrē garāžā, nodrošinot ar apģērbu, ēdienu un grāmatām. 2006.gada augustā viņai izdevās izbēgt un pievērst kādas kaimiņienes uzmanību, kura piezvanīja policijai. Natašas nolaupītājs bēgšanas dienas vakarā izdarīja pašnāvību, pametoties zem vilciena.

Liktenīgajā dienā Priklopils Natašai licis iztīrīt viņa mašīnu pirms pārdošanas. «Atceros, ka jutos tā, it kā varētu zirgu apēst, jo viņš man lika brokastīs uztaisīt šķiņķa sviestmaizes, bet es netiku ne pie vienas pašas,» viņa stāsta. Īsi pirms plkst.13 zvanījis mobilais telefons, un nolaupītājs uz to atbildējis. Tā kā mašīnas tīrīšanas laikā darbojās putekļusūcējs, viņš pagājis pāris soļus nostāk, lai labāk dzirdētu, un pirmo reizi zaudējis uzmanību. Nataša metusies bēgt.

Sieviete stāsta, ka nekad pēc notikušā tā arī nav runājusi ar sievieti, kura liktenīgajā dienā piezvanīja policijai. Nataša pēc izbēgšanas no Priklopila mājas pieskrēja pie kādas kaimiņienes mājas, pieklauvēja pie stikla un čukstus lūdza piezvanīt policijai. Sieviete tikai pajautājusi, ko meitene dara viņas dārzā, bet ar policiju tomēr sazinājās. Nataša arī atceras, ka, bēgot no nolaupītāja mājas, redzējusi divus vīriešus ar mazu bērnu - viņa lūgusi viņu mobilo telefonu, lai piezvanītu, taču vīrieši viņu ignorējuši un devušies tālāk.

Nataša sava nolaupītāja māju saņēma no viņa mantojumā pēc tam, kad viņš, baidoties no taisnīgā soda, meitenes izbēgšanas dienā izdarīja pašnāvību.

Eļļu ugunij 10 gadus pēc nozieguma pielējusi jauna izmeklēšana par Priklopila pašnāvību. Divi tiesu medicīnas eksperti pēc lietas materiālu izpētes secinājuši, ka vīrietis varētu būt ticis nogalināts, nevis nāvē devies labprātīgi, tāpēc atsākta izmeklēšana.

Pagātnē lielā mērā joprojām dzīvo arī Nataša. Viņa no sava pāridarītāja mantojumā saņēmusi māju, kurā tika turēta, kā arī automašīnu. Sieviete mājā daļēji apmetusies uz dzīvi - visbiežāk viņa tur ierodas brīvdienās un gremdējas atmiņās par bērnību, kas viņai tikusi nolaupīta. Un dzīvošana šajā mājā viņai nav spiesta lieta - sniedzot intervijas, sadarbojoties ar filmu izdevējiem, kā arī izdodot grāmatu, Kampuša kopumā nopelnījusi tuvu pie sešiem miljoniem eiro.

Nataša šķiet esam nespējīga iejusties sabiedrībā. Pirms diviem gadiem viņa paziņoja, ka norobežojas no cilvēkiem un sociālajiem tīkliem. Tāpat viņa pameta autoskolu, jo nejūtas droša, atrodoties automašīnā, kas «var mani aizvest kaut kur prom». Tāpat viņa izstājās no vidusskolas, nespējot aprast ar tik lielu daudzumu cilvēku vienviet. «Pat ja cilvēki ir diskrēti un iejūtīgi, man joprojām rada saspringumu atrašanās vienā telpā ar tik daudziem no viņiem uzreiz,» viņa izteicās vēlāk.

Foto: AFP/LETA

Visvairāk viņai patīkot doties pastaigās, kad ir lietains laiks un negaiss, - tad cilvēki ir paslēpušies zem lietussargiem un neskatoties uz viņu. «Lūk, tas ir ideāli,» viņa saka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu