Migrantu kuģa avārijā pie Ēģiptes bojāgājušo skaits pieaug līdz 202 cilvēkiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Bojāgājušo skaits migrantu kuģa avārijā Vidusjūrā pie Ēģiptes ziemeļu piekrastes ir pieaudzis līdz 202 cilvēkiem, otrdienas vakarā paziņoja Ēģiptes Veselības ministrija.

Ēģiptes varas iestādes otrdien izcēla no ūdens kuģa vraku, un tajā tika atrasti 33 līķi. Tiek uzskatīts, ka galīgais avārijas upuru skaits ir 202 cilvēki, sacīja ministrijas preses sekretārs.

Pārpildītais zvejas kuģis, uz kura bija vairāki simti migrantu, pagājušo trešdien apgāzās pie ostas pilsētas Rašīdas (Rozetas). Kuģis bija devies ceļā no Ēģiptes uz Itāliju, bet pēc dažām stundām apgāzās 12 kilometru attālumā no krasta.

Pēc šīs avārijas ir izglābti pavisam 164 cilvēki.

Traģiskā avārija ir uzkurinājusi debates Ēģiptē par sliktām ekonomiskajām perspektīvām, kas pamudina galvenokārt jauniešus riskēt ar dzīvību, lai pāri Vidusjūrai nokļūtu Eiropā.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi pirmdien aicināja valsts pilsoņus izvairīties no nelegālas migrācijas. «Es visiem saku, ka mūsu valstij ir vajadzīgi tās cilvēki,» teica Sisi.

Daži izdzīvojušie sacīja, ka uz šī kuģa bijuši ap 500 migrantu – Ēģiptes, Eritrejas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas pilsoņi.

Ēģiptes varas iestādes ir aizturējušas zvejnieku un viņa māti, kā arī četrus kuģa apkalpes locekļus saistībā ar šo avāriju. Zvejnieks ar māti tika aizturēti par to, ka bija ar savu zvejas laivu aizveduši migrantus no krasta uz šo kuģi.

Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūra «Frontex» jūnijā brīdināja, ka arvien lielāks skaits migrantu, kas pāri Vidusjūrai mēģina nokļūt Eiropā, dodas ceļā no Ēģiptes.

Ēģipte atrodas uz migrācijas ceļiem no Sudānas, Somālijas un Eritrejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu