Klintone brīdina par safabricēto ziņu epidēmiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neseno ASV prezidenta vēlēšanu demokrātu kandidāte Hilarija Klintone ceturtdien brīdinājusi par safabricēto ziņu izplatīšanos, nodēvējot to par epidēmiju, kuras sekas diemžēl jūtamas reālajā dzīvē.

Klintone vēlēšanās smagi zaudēja republikānim Donaldam Trampam, un daudzi Trampa kritiķi uzskata, ka vēlēšanu iznākumu ietekmējušas arī safabricētās ziņas, kas vēlēšanu kampaņas laikā izplatījās sociālajā tīklā «Facebook» un citos sociālajos medijos.

Vašingtonā šonedēļ kāds bruņots vīrietis iebruka picērijā, jo bija izlasījis safabricētas ziņas, ka picērija «Comet Ping Pong» bijusi iejaukta pedofilijas tīklā, kas esot saistīts ar Klintoni un kādu viņas padomnieku.

«Tagad skaidrs, ka tā dēvētajām safabricētajām ziņām var būt sekas īstajā dzīvē,» likumdevējiem Kongresā norādīja Klintone.

«Runa nav par politiku vai piederību partijai. Apdraudētas ir dzīvības,» paziņoja Klintone.

Viņa asi nosodīja «ļaunprātīgu melīgu ziņu epidēmiju un propagandu, kas pēdējā gada laikā pārpludinājusi sociālos medijus».

Klintone uzsvēra, ka šī problēma jārisina nekavējoties.

«Līderiem no privātā sektora un publiskā sektora ir jārīkojas, lai aizsargātu mūsu demokrātiju un nevainīgas dzīvības,» viņa piebilda.

Klintonei šī bija tikai otrā publiskā uzstāšanās pēc sakāves prezidenta vēlēšanās.

Politiķe pajokoja, sakot, ka ne jau šādu runu Kongresā cerējusi teikt pēc vēlēšanām, taču «pēc pāris nedēļām, uzņemot selfijus mežos», viņa nospriedusi, ka pienācis laiks atgriezties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu