Slaktiņš Berlīnē: aizturētais patvēruma meklētājs noliedz, ka vadījis kravas auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis, kas tika aizturēts pēc pirmdienas vakarā notikušā uzbrukuma Ziemassvētku tirdziņā Berlīnē, noliedzis jebkādu saistību ar notikušo teroraktu, ziņo BBC. Pirmdien, kravas automašīnai ietriecoties pūlī, gāja bojā 12 cilvēki un 48 guva ievainojumus. Īsi pēc uzbrukuma saistībā ar notikušo tika arestēts kāds patvēruma meklētājs no Pakistānas.

Vīrietis tika aizturēts aptuveni divus kilometrus no nozieguma vietas pēc tam, kad kāds aculiecinieks redzēja maskā tērpto kravas auto šoferi izlecam no automašīnas un kāds cits aculiecinieks viņam skriešus sekoja, vienlaikus nepārtraukti sazinoties ar policiju.

Arestētais patvēruma meklētājs nopratināšanā policijā noliedzis, ka vadījis kravas auto uzbrukuma brīdī.

Savukārt Berlīnes policijas šefs Klauss Kandts izteicies, ka pagaidām nevar apstiprināt, ka aizturētais aizdomās turētais patiešām bijis pie auto stūres.

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc terorakta izteikumos bijusi asa un paziņojusi, ka, ja vainīgais tiešām ir patvēruma meklētājs, tas būtu «īpaši pretīgi» un aizvainojums visiem, kas centušies bēgļiem palīdzēt.

Vācijas Iekšlietu ministrs informējis, ka aizdomās turētais Vācijā ieradās 31. decembrī, un februārī nonāca Berlīnē. Vācijas mediji viņu identificējuši kā kādu 23 gadus vecu vīrieti vārdā «Naveds B», un tiek pieļauts, ka viņš ieradies no Pakistānas. Tiek uzskatīts, ka viņš, iespējams, radikalizējies, jau Vācijā esot.

Vācijas sabiedrība bēgļu jautājumā ir sašķelta. Šogad valstī ieradušies 890 000 patvēruma meklētāju, un daudzi to uzskata par nebijušu draudu valsts drošībai.

Kā ziņots, kāds uzbrucējs pirmdien ar kravas automašīnu ietriecās Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas, noslepkavojot vismaz 12 cilvēkus, kamēr 48 cilvēki guva ievainojumus.

Kravas automašīna pieder kādam Polijas uzņēmumam, un policija paziņojusi, ka pēc uzbrukuma spēkrata kabīnē atrastais mirušai Polijas pilsonis ticis nošauts.

Tas ļauj domāt, ka uzbrucējs vai uzbrucēji kravas automašīnu nolaupījuši, tās vadītāju noslepkavojot, lai gan varasiestādes šo versiju vēl nav apstiprinājušas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu